voordelen telefoonhoesje

Waar een telefoonhoesje allemaal wel niet goed voor is

Een smartphone kopen is tegenwoordig niet zomaar een uitgave; het is een ware aanslag op je portemonnee. Je doet uiteindelijk best veel met je smartphone: bellen, appen, Instagrammen, foto’s maken en net iets te lang door de TikTok feed scrollen als je niet kan slapen. Bijvoorbeeld.

Veel mensen zoals ik raken dan ook in paniek als de smartphone er geen zin meer in heeft. Dit kostbare apparaatje zal beschermd moeten worden. Daar komen telefoonhoesjes tot onze redding!

Oeps, laten vallen

Om valpartijen goed af te laten lopen kan je het beste een telefoonhoesje kopen. De mijne wil nog wel eens met een leuke stuiter een exacte duikvlucht naar de grond maken als ik ‘m op bed gooi.

Een stevig telefoonhoesje breekt de val en als je gaat voor een book case, is ook het scherm goed beveiligd. Vandaar dat hoesjes onze redding zijn. Er zijn zelfs Samsung s8 hoesjes waarbij er sprake is van een soort valdemping, wat waar wordt gemaakt door twee lagen bescherming.

Geen zorgen, ook voor iPhones zijn er ontzettend veel hoesjes. Misschien zelfs wel meer.

Extra opbergruimte

Kies je voor een hoesje voor je smartphone met extra vakjes, dan heb je meteen opbergruimte voor pasjes, papiergeld of bijvoorbeeld visitekaartjes. Als je even snel de deur uit gaat heb je een minder grote tas nodig. Ik wou zeggen dat je misschien geen tas nodig hebt, maar ik sleep altijd wel ditjes en datjes mee voor onderweg.

Dit type telefoonhoesje met vakjes heet een book case. De vakjes kunnen zowel aan de binnenkant als buitenkant zitten; het ligt er maar net aan wat je makkelijker vindt. Nadeeltje: telefoon weg betekent ook pasjes weg, hoewel ik het gevoel heb dat we in deze afstandsmaatschappij minder last hebben van zakkenrollers.

Nog meer handigheden

Kies je voor een book case, dan kan je deze zo uitvouwen dat je de telefoon rechtop blijft staan. Ik ruik filmpjes-in-bed-kijken-potentie. Daarnaast zijn er echte sporthoesjes, die ervoor zorgen dat je ook tijdens sporten je telefoon bij je kunt houden, zonder het gevaar te lopen dat het uit je zak valt. De moedige hardlopers en sporters onder ons hebben dus ook extra opties!