hip dips afkleden tips

Heb je ook hip dips? Hier zijn 6 kleding tips!

Zoals de titel al doet vermoeden ben je niet de enige die een lichaam met hip dips heeft. Ze mogen er zijn, maar misschien voel je je net als ik zelfverzekerder in een outfit die de rondingen waar je zelf fan van bent benadrukt. Daarom zijn hier kleding tips voor iedereen met hip dips!

Je hoeft je niet te verstoppen

Ik wil dit artikel even beginnen door te zeggen dat je je lichaam en curves niet hoeft te verstoppen. Als jij je goed voelt in wijde kleding, is dat natuurlijk helemaal prima, maar het is zonde als je door onzekerheid je lijf verstopt in alles wat maar zo wijd mogelijk zit. Je mag er zijn! En door de punten van je lichaam die je mooi vindt te benadrukken, loop je een stuk zelfverzekerder in je outfit.

Focus op de taille

Ik wou dat ik dit eerder ontdekt had: kleding focussen op de taille. Je zet er een mooi plaatje van een zandloperfiguur mee neer, en ja, dat geldt ook als je denkt minder of geen gedefinieerde taille te hebben. Niet te hard zijn voor jezelf!

hip dips taille benadrukken

Twee makkelijke voorbeelden: een jurkje met een tailleriem of een high-waist broek die ietwat losjes valt, zoals de mom jeans (met een leuke riem). Man, mom jeans hebben m’n leven gered. Sinds ik die dingen ontdekt heb, heb ik al mijn skinny jeans nooit meer met een vinger aangeraakt en later zelfs de deur uit gemieterd.

Shapewear voor hip dips

Er bestaat speciale shapewear voor hip dips! Het idee erachter is heel simpel: het zijn een soort broekjes met een lichte vulling aan de zijkant. De vulling vult de hip dips op en tadaah! Weg hip dips.

Er is ook shapewear zonder vulling voor hip dips, die je figuur als het ware ‘strak trekt’, maar het verschilt echt per persoon hoe dat uitpakt. Bij mij legt het er alleen maar meer de nadruk op omdat alles inclusief hip dips bij elkaar wordt geduwd.

No Title

No Description

Kies voor plooien

Het idee hierachter is ook weer lekker simpel: de plooien vallen optisch over de hip dips heen, waardoor ze ook een stuk minder opvallen. Een jurkje of ander kledingstuk kan zo nog best wel strak zitten, zonder dat je hip dips het eerste is wat opvalt zodra je in de spiegel kijkt.

Een maatje groter kopen wil trouwens ook nog wel eens helpen: doordat een kledingstuk wat losser zit, ontstaan er vanzelf wat plooitjes met hetzelfde effect.

Underwear matters

Vooral strakke kledingstukken showen je figuur zoals het eronder wordt benadrukt. Heb je ondergoed aan dat in de hip dip snijdt en het zo benadrukt, dan zie je dat door bepaalde kledingstukken heen. Je hoeft hier geen speciaal ondergoed voor te hebben, gewoon ondergoed dat niet te strak zit en het liefst net boven je hip dips zit.

Hip dips en jurkjes

We blijven maar strooien met tips die praktisch erg makkelijk zijn: jurkjes! De enige jurkjes die het uiterlijk van hip dips niet verminderen zijn jurkjes die erg strak om de heupen zitten. Verder helpen ze eigenlijk allemaal wel.

Heb jij hip dips en hoe kleed je je dan het liefst?