skincare tips droge huid

Huidverzorgingsproducten voor een droge huid: mijn tips

Je ziet niet -zoals bij make-up- meteen een grandioos resultaat als je een crème opsmeert, en dat heeft er bij mij voor lange tijd voor gezorgd dat mijn interesse in huidverzorgingsproducten minimaal was. Verder dan een moisturizer en misschien een dagcrème kwam ik niet.

Inmiddels heb ik een echte skincare routine en groeit ook mijn collectie van huidverzorgingsproducten. In deze blogs deel ik mijn tips voor iedereen die net als ik een droog huidtype heeft.

“Hydratatie”

Voor elk huidtype zijn er sleutelwoorden als je op zoek gaat naar de best bijpassende skincare producten. Heb je ook een droge huid, dan zijn die sleutelwoorden hydratatie, moisturizing en vochtingbrengend. Je zou meer vocht wel waarderen en dat geef je met dit soort producten.

Welke producten zitten allemaal in een skincare routine?

Als je voor een optimale, complete skincare routine gaat, bestaat die 2x per dag uit een aantal stappen. Eerst verwijder je make-up en maak je het gezicht schoon. Daarvoor gebruik je een makeup remover én een face cleanser.

De makeup remover verwijdert de makeup en de cleanser zorgt ervoor dat je huid niet alleen make-up vrij is, maar ook echt gereinigd. Vooral als je een make-up remover op oliebasis gebruikt, wil je de resten daarvan óók schoonmaken. Daarom dus make-up remover en cleanser apart.

Daarna gaan we voor de toner, die meestal je huid kalmeert en ook nog wat laatste zeeprestjes weghaalt. Tussendoor kan je een mild peeling product gebruiken, maar je kunt dit ook weglaten uit je dagelijkse routine en eens per week een intense peeling doen. Een peeling helpt trouwens de huid vernieuwen en is daarom goed om structuur in de huid te bestrijden, weet je dat ook weer.

Nu hebben we wel weer genoeg aan ons gezicht gepoetst en gaan we naar de laatste stappen van hydratatie. Ik breng eerst een serum aan en daarna een crème. Vergeet ’s morgens geen SPF te gebruiken! Zonbescherming voorkomt huidveroudering en rimpels … iets met beter voorkomen dan genezen 🙂

skincare tips droge huid

Favoriete skincare producten voor een droge huid

Nu weet je ongeveer wat je nodig hebt, maar hoe kies je in de oceaan aan huidverzorgingsproducten? Zelfs als je weet wat voor type product je nodig hebt, blijft er nog bizar veel keuze over.

Mijn favorieten van het moment (voor een droge huid):

Revolution Skincare – Een zeer budgetvriendelijke skincare lijn. Ze hebben gigantisch veel producten, en die heb ik natuurlijk niet allemaal geprobeerd, maar: so far so good. Ik heb een paar voedende serums en mild peeling nachtserum, waar ik erg tevreden over ben!

Glam Glow Waterburst – best wel aan de prijzige kant, maar je merkt meteen dat dit spulletje echt super vochtinbrengend is en hebt dus maar weinig nodig.

Embryolisse Moisturizer – Deze is al wat vriendelijker voor de portemonnee. Een simpel maar krachtige moisturizer!

Wat zijn jouw favoriete producten voor een droge huid?