keratine haar

Wat doet keratine voor je haar en hoe gebruik je het?

In de wereld van haarproducten kom je de term ‘keratine’ nogal eens tegen. Klinkt alsof het goed voor je haar is, maar als je ziet in hoeveel producten je keratine terug vindt, vraag je je misschien af hoe het precies zit met dit wondermiddeltje.

Wat is keratine?

First things first: wat is keratine eigenlijk? Het is een structuureiwit dat je van nature in je haar hebt, maar het zit ook in je huid en nagels. Huid, haar en nagels houden over het algemeen wel van dezelfde stofjes. Keratine vormt zich tot een soort beschermlaagje, voorkomt beschadiging en houdt het haar mooi.

Haarmiddeltjes die keratine bevatten kun je dus mooi gebruiken om het natuurlijke keratinegehalte van je haar aan te vullen. Je haar wordt dan beter beschermd, waardoor het sterker kan worden en meer glans behoudt. En sterk, glanzend haar is wat we willen!

Waar zit keratine in?

Je vindt keratine in verzorgingsproducten zoals shampoos met keratine, keratine haarmaskers, keratinespray en verzorgingskuurtjes. Je kunt Braziliaanse keratine in pure vorm gebruiken voor de beroemde keratinebehandeling, maar daar kom ik zo nog even op terug.

keratine producten voor je haar

Haarproducten met keratine

Met keratine in haarproducten help je de natuurlijke gezondheid van je haar dus een handje. Een keratine haarmasker of herstellende kuur met keratine is dan ook zeker geen slecht idee! Je gebruikt dit soort producten gewoon zoals je elk ander haarproduct zou gebruiken. Een masker en conditioner laat je intrekken, een serum verdeel je over (handdoek)droog haar, enzovoorts.

Het enige keratineproduct dat toch echt anders werkt is de keratinebehandeling.

De keratinebehandeling

Je hebt het vast wel voorbij zien komen als professionele behandeling: de keratinebehandeling. Dit wordt gedaan met Braziliaanse, pure keratine en is een stapje verder dan bijvoorbeeld een maskertje met keratine.

Het pakt ook net allemaal wat intenser uit. Van een keratinebehandeling wordt je haar niet alleen gladder en zachter, maar ook steiler. Het heeft daadwerkelijk een invloed op de structuur van je haar.

Het klinkt aan de ene kant ideaal, steil haar dat niet pluist en er geweldig gezond uitziet, maar het heeft ook een nadeel: je verliest er volume door. Steiler haar is ook platter haar. Niks mis mee, maar denk er wel aan en houd het in je achterhoofd als je een behandeling overweegt.

Al met al heeft keratine dus veel voordelen voor je haar!

Heb jij wel eens een haarproduct met keratine gebruikt?