je relatie spannend houden

Tips om de vonk in je relatie te houden

Het begin van een relatie is altijd vuurwerk, maar na langere tijd komt het nog wel eens voor dat jullie sleur ervaren. Natuurlijk is het hartstikke normaal dat je relatie evolueert, maar als het geen vuurwerk mag zijn, willen we toch op z’n minst de vonken erin houden. Daar deel ik deze tips voor.

‘If you can’t love yourself …’

‘…How the hell are you gonna love somebody else?!’ Aldus levensgoeroe en DragQueen of them all – Rupaul. Er zit een cliché maar onontkoombare boodschap in: een gezonde relatie begint bij jezelf. Dat betekent trouwens niet dat iemand met onzekerheden geen goede relatie kan hebben, maar wel dat voor jezelf zorgen -zowel fysiek als mentaal- cruciaal is.

Ik begin dus met een mini-toespraak over self love. Je haalt het beste uit jezelf wanneer je goed in je vel zit en zelfvertrouwen heeft bovendien een sterke aantrekkingskracht.

Het is onrealistisch om je altijd kiplekkergeweldig te voelen, maar gun het jezelf om eens los te laten en te focussen op je mooie, leuke, lieve, aantrekkelijke en fijne eigenschappen. Die heb je namelijk, en dat is ook precies waar je partner voor is gevallen. Draag die mooiheid met trots!

Neem écht de tijd voor elkaar

Al is het maar eventjes, maar zorg ervoor dat quality time ook echt quality time is. Ik ben ervan overtuigd dat één avondje pure aandacht voor elkaar waardevoller is dan wanneer je elkaar elke dag ziet, maar een beetje slenterend langs elkaar heen leeft.

Plan desnoods een vast moment in en creëer momenten waarin je echt aandacht voor elkaar hebt. Weer bij elkaar wegdromen, lachen om elkaars flauwe grappen en niet eens doorhebben hoe hard de tijd voorbij vliegt … turend naar een schermpje gaat dat niet lukken. Wees echt samen. Kwaliteit is in dit geval beter dan kwantiteit!

relatie spannend houden

Over de slaapkamer …

Wat er in de slaapkamer gebeurt is hoe je het ook wendt of keert belangrijk: dit is de plek waar je fysieke connectie én emotionele connectie samenkomen. ‘This is where the magic happens’ klinkt je niet voor niets bekend in de oren.

Mijn tip: wees niet bang om in de slaapkamer te experimenteren of om aan te geven wat jij fijn, lekker en spannend vindt. Je wordt er alleen maar samen beter van en je partner kan niet altijd ruiken wat je wilt.

Het hoeft natuurlijk ook niet per se spannend. Worden jullie allebei blij van een bepaalde routine, dan is dat zo. Aan de andere kant is er veel te ontdekken en uit te proberen! Wie weet proberen jullie samen een vibrator of speeltje uit en blijk je nooit meer zonder te willen.

Nu ik toch met clichés aan het gooien ben, is er hier nog een: communicatie is cruciaal! Ook weer in de slaapkamer. Zorg ervoor dat je beiden comfortabel genoeg bent om al je wensen uit te spreken en er op z’n minst over te kunnen praten. Misschien lijkt het jouw partner wel heel spannend om je in een catsuit te zien, maar heeft die een zetje nodig om dat uit te spreken.

Het zit ‘m in de kleine dingetjes

Een klein, onverwachts lief briefje kan veel meer voor iemand betekenen dan een groot, duur cadeau. Liefde zit soms echt in de kleine dingen. Verras je partner eens met een lief gebaar. Liefde gaat soms ook door de maag: een pizza als verrassing zal niet snel verkeerd vallen.

Om weer serieus te zijn: het zal je verbazen hoeveel impact een kleine, maar lieve verrassing op iemand kan hebben. Denk eens na over alles wat je partner leuk vindt en probeer het maar eens uit.

Hoe houd jij de vonk in een relatie?