hoe gebruik je zelfbruiner

Zelfbruiner voor beginners: tips voor een egale self tan

We kunnen in deze tijden helaas beperkt tot niet op vakantie, maar we kunnen wél doen alsof. Zo gelimiteerd als we zijn tot ons kikkerlandje zijn er gelukkig nog steeds opties om een mooie tan te krijgen. Liefst ook zo egaal mogelijk, als het even kan. Heb je nog niet zo veel ervaring met zelfbruiner? Met deze tips gaat het je lukken.

Welke zelfbruiner?

Om te beginnen heb je een zelfbruiner en een tanning mitt nodig. Een tanning mitt is zo’n handschoen die op een ovenwant lijkt, alleen is een ovenwant niet zo geschikt. Wat is de beste keuze uit de wereld van zelfbruiners?

Wat merken betreft hebben St. Tropez en Collistar zelfbruiners die over het algemeen goed beoordeeld zijn. Je kunt natuurlijk met andere merken en producten experimenteren, maar haal wijsheid uit de ervaringen van anderen en zoek een review van een bepaald product voor je het gebruikt. Zo heb je meer zekerheid dat je niet als oempaloempa eindigt.

De magische tanning mitt.

Hoe breng je zelfbruiner mooi aan?

Zie een mooie zelfbruiner tan als een kunstwerk en begin met een schone lei, oftewel een schone huid. Neem dus eerst even een douche en voeg er een scrub sessie aan toe. Breng de zelfbruiner pas aan als je helemaal droog bent.

Nu is het tijd om je zelfbruiner product en tanning mitt erbij te pakken. Doe de zelfbruiner eerst op de handschoen, niet direct op de huid. Breng de zelfbuiner aan met draaiende bewegingen en doe maar één lichaamsdeel tegelijk.

Let op dat je meteen begint met draaiend uitsmeren zodra de zelfbruiner je huid raakt. Als je het product de kans geeft om niet-uitgesmeerd op je huid te liggen, veroorzaakt dat vlekken. Blend goed uit met de tanning mitt en als je tevreden bent ga je verder met het volgende lichaamsdeel, totdat je klaar bent.

Laat nu de zelfbruiner intrekken en let in tussentijd op dat je geen water of vocht op je krijgt! Zelfs één druppeltje kan al een dikke, uitgelopen streep veroorzaken. Wees dus voorzichtig. Is je tan goed ingetrokken? Spoel jezelf dan weer af. Je ziet nu het uiteindelijke resultaat van de tan!

Zelfbruiner do’s en don’ts

Omdat details een flink verschil kunnen maken zijn hier nog wat extra tips voor het gebruik van zelfbruiners. Het is niet moeilijk, maar let er wel op.

Wel doen:

  • Voordat je je hele lichaam doet, test dan even de zelfbruiner op een klein, onopvallend plekje. Zo zie je meteen of het product per ongeluk gek uitpakt of gewoon helemaal prima is.
  • Veel product gebruiken! Zuinig zelfbruiner smeren wordt de boel alleen maar sneller vlekkerig van.

Niet doen:

  • Vlak na het aanbrengen van je nieuwe tan flink gaan ontharen. Zelfbruiner blijft over het algemeen prima zitten, maar er is geen garantie dat een fresh tan waxstrips en scheermesjes overleeft.
  • Witte en lichtgekleurde stoffen dragen tijdens het intrekken van de zelfbruiner. Je kunt daar vervelende vlekken van krijgen …

Heb jij wel eens zelfbruiner gebruikt?