paper and boo wasbare wattenschijfjes

Nooit meer wattenschijfjes kopen? Paper & Boo wasbare wattenschijfjes review

Wattenschijfjes zijn niet duur, maar bij de gemiddelde beauty en make-up liefhebber gaan ze er nogal vlug doorheen. Zijn wasbare wattenschijfjes dé uitkomst? Lees het in deze Paper & Boo wasbare wattenschijfjes review!

Over Paper & Boo wasbare wattenschijfjes

Ze lijken op wattenschijfjes en hebben dezelfde functie, maar deze make-up pads zijn net even anders: ze zijn gemaakt van bamboevezels met katoen en zijn daardoor uitwasbaar. Dat betekent dat je ze voor lange tijd kan hergebruiken! Ongeveer net zo lang als een kledingstuk, eigenlijk.

In een setje wattenschijfjes van Paper & Boo vind je 12 zachte pads (met het zwarte randje), 4 scrub pads (groene randje) en een waszakje. Aan een setje ben je €14,95 kwijt en om in groene sferen te blijven zijn de verpakkingen waarin alles verzonden wordt biologisch afbreekbaar. Je vindt ze op Paperandboo.com.

Het idee is leuk: je hebt zachte pads én scrub pads, draagt bij aan verduurzaming en je hoeft natuurlijk nooit meer de drogist af te struinen voor wattenschijfjes. Hoe goed pakt dat in werkelijkheid uit?

paper and boo wasbare wattenschijfjes

Zijn deze herbruikbare make-up pads fijn?

Al die voordelen zijn leuk, maar het moet wel opwegen tegen aanwezige nadelen. Ik voorzie geen rampscenario’s wat de nadelen betreft, maar laten we ze even vergelijken met ‘gewone’ wattenschijfjes die je na gebruik weggooit.

De prijs

Voor nog geen euro heb je een pak wegwerp wattenschijfjes, en dit setje van Paper & Boo kost €14,95. De investering is dus een stuk hoger, maar op lange termijn haal je er voordeel uit. De Paper & Boo make-up pads gaan een aantal jaar mee, en dat scheelt je dus wegwerpschijfjes kopen. Na een paar jaar ben je wel boven die €14,95 in besparingen uitgekomen.

Gemak en comfort

Wasbare en wegwerp wattenschijfjes zijn allebei zacht, maar op een andere manier. Dat is ook niet zo gek, want het zijn gewoon verschillende materialen. Ik vind de stof van wasbare wattenschijfjes net wat aangenamer, maar dat is een persoonlijke voorkeur.

Wél heb je bij Paper & Boo wasbare wattenschijfjes de keuze uit 2 structuren: de soft en de scrub wattenschijfjes. Side note: scrub betekent niet schuurpapier experience; deze wattenschijfjes hebben gewoon een wat grovere textuur waardoor een scrub beter pakt. Zie foto.

paper and boo wasbare wattenschijfjes

Het wassen

Persoonlijk denk ik dat dit het enige noemenswaardige nadeel is: je gaat deze herbruikbare make-up pads niet in de hoek keilen, maar je moet ze wassen. Het aantal schijfjes per set is gelukkig voor de meesten waarschijnlijk wel voldoende om een week mee te gaan, dus je hoeft in ieder geval niet elke dag te wassen.

Als je slim bent en het efficiënt aanpakt gooi je dus gewoon 1 keer per week je wattenschijfjes in het waszakje bij een was die je al draait. De extra moeite die je dan doet is minimaal, en dat is waar gemakzuchtige mensen zoals ik blij van worden. Let er wel op dat je de schijfjes niet hoger dan 50 graden wast.

Conclusie Paper & Boo wasbare wattenschijfjes review

Voor mij wegen de voordelen tegen de nadelen op! Behalve het moeten wassen zie ik eigenlijk niet echt nadelen, en ook dat doe je gemakkelijk dankzij het waszakje dat bij de set zit. De schijfjes voelen fijn aan, zijn duurzaam, komen in twee varianten én je hoeft niet meer te denken aan wattenschijfjes kopen. Erg fijn allemaal!

Zou jij wasbare wattenschijfjes willen proberen?