leuke niet-standaard uitjes in amsterdam

Leuke, niet-standaard tips om in Amsterdam leuk dagje uit te hebben!

Het wassenbeeldenmuseum en de tourbussen zijn misschien interessant voor toeristen, maar er zijn veel andere, leuke manieren om er in Amsterdam een dagje op uit te gaan! Die tips vind je hier.

Food hotspots in Amsterdam

De maagjes moeten gevuld worden! Het zou natuurlijk niet kunnen dat je met honger in Amsterdam rondloopt. Gelukkig zijn er in Amsterdam allemaal fijne food hotspots waar dat voor je geregeld wordt. Voor zoetigheid heb je bijvoorbeeld de Drie Graefjes, Corner Bakery en Polaberry.

https://www.instagram.com/p/B9Cu-R3jlIQ/

Wat een echte maaltijd betreft is er nog veel meer keuze! Elke keuken ter wereld is er wel te vinden. De Amerikaanse keuken is daar een aanrader van die je verder in Nederland niet in elke stad vindt, zoals bij de Dirty Chicken Club.

Een luxe boottocht in Amsterdam

Geen rondvaartboot, maar een luxe, privé boottocht in Amsterdam! Dé manier om onze mooie hoofdstad in stijl op het water te verkennen. Geniet van een heerlijke open bar met de mogelijkheid tot lekkere hapjes.

Werkt het weer niet helemaal mee? Dan zak je lekker droog weg in de verwarmde kussens onder het uitschuifbare dak.

Niet een gewoon museum, maar een Instagram museum

Amsterdam is een schatkist aan musea, maar het Rijksmuseum en Madame Tussauds kennen we wel. Waarom niet een Instagram museum? Amsterdam heeft er daar zelfs 2 van: de WONDR Experience en het Moco Museum. In beide musea stap je in een fantasie wereld die -niet per toeval- erg geschikt is voor je Instagram feed.

https://www.instagram.com/p/B9JrUDQF0qc/

Schommelen boven de stad

Wist je dat er hoog op het A’DAM LOOKOUT gebouw in Amsterdam gewoon een schommel is?! Als je hoogtevrees hebt zal je misschien iemand moeten vragen om je handje vast te houden, want het panoramisch uitzicht is echt onmisbaar!

No Title

No Description

Als je het niet aandurft om te schommelen, kun je ook gewoon op het observatiedek staan en veilig met beide benen op de grond van het uitzicht genieten.

Hortus Botanicus

Amsterdam heeft mooie parken, maar niks tips aan de Hortus Botanicus! In deze botanische tuin vind je talloze bijzondere plantensoorten uit verschillende klimaten en delen van de wereld. Van junglegebied tot kruidentuinen en vlinders vind je hier! Een leuk dagje uit gegarandeerd, en ook nog eens leuk voor de Instagram-proof.

https://www.ohbeautifulworld.com/wp-content/uploads/2012/09/Tijmen_Mireille_012.jpg

Beer-en-Prosecco Bike

Heb je dorst, maar wil je niet stil blijven zitten? Of misschien is het juist andersom: je wilt Amsterdam fietsend verkennen, maar daar krijg je natuurlijk dorst van. Hoe dan ook: de Beer Bike Amsterdam biedt hier dé uitkomst! Laat je niet misleiden door de naam, want er ook meer dan genoeg prosecco aanwezig.

https://www.straatbeeld.nl/static/site/img/module/content/article/31818/header.jpg

Shop tips in Amsterdam

De Kalverstraat weet je inmiddels wel te vinden, maar ga je ook wel eens naar de 9 straatjes? Het is hier een stuk rustiger en je ziet de klassieke Amsterdamse bouwstijl in volle glorie. De winkels zijn ontzettend leuk en je vindt er ook nog een schattige boetiekjes. Genoeg redenen om de 9 straatjes eens te bezoeken!

Welke uitje in Amsterdam uit dit lijstje zou je wel eens willen doen?