favoriete la cubanita tapas

De lekkerste La Cubanita gerechtjes: mijn favorieten & aanraders

Toen ik voor het eerst bij La Cubanita at ging er een hele wereld voor me open en inmiddels mag ik mezelf wel gevorderde tapas-schranzer noemen. Als je voor het eerst bij La Cubanita eet is het assortiment aan tapas misschien een beetje overweldigend: welke gerechtjes moet je hebben? Wat is het lekkerst? Hier mijn La Cubanita gerechtjes aanraders!

De menukaart bij La Cubanita is opgedeeld in de categorieën koude tapas, vlees tapas, vis tapas en vegetarisch tapas. Die categorieën gebruik ik ook in deze blog. Behalve vis, want deze pietluttig moeilijke eter lust dat niet.

Favoriete koude tapas

Mijn eerste aanrader is de carpaccio met pesto. Carpaccio is misschien niet uiterst exotisch en spectaculair, maar ze maken ‘m wel echt heel lekker. Afgelopen keer dat ik bij La Cubanita was is ‘ie in ieder geval 3 keer besteld. Brood met aioli is een beetje het zelfde verhaal. Ook niet zeldzaam, maar de aioli zou ik stiekem nog wel een emmertje van mee naar huis willen nemen.

De rest van de koude tapas zijn zeker niet vies, maar ik bestel die eigenlijk bijna nooit. Af en toe een keertje ham met meloen, die is ook goed te doen. Rijmt, dus het is waar.

Mijn favoriete vlees tapas bij La Cubanita

Eigenlijk is bijna alles van de vlees tapas kaart wel lekker, maar er zijn natuurlijk terugkerende gerechten die ik altijd in mijn maag moet hebben voor ik het restaurant verlaat. De pikante biefstukpuntjes, bijvoorbeeld. De krokante mini wrap met gehakt is ook erg lekker en alles met kip zit je eigenlijk ook wel goed mee.

https://www.instagram.com/p/B3wq14yjvym/

De lekkerste vegetarische tapas

Laten we beginnen met mijn heilige graal. Dit is niet alleen mijn favoriete vegetarische tapasgerecht, maar gewoon van het hele restaurant mijn favoriet. Ik open en sluit elke Cubanita-sessie met dit gerecht: de kaaskroketjes. Krokant van buiten, zacht van binnen, geen gekke, uitgesproken schimmelkaas, maar ook niet smaakloos of te neutraal. De ideale balans van zachte, romige kaassmaak in een gefrituurd jasje.

Tromgeroffel alstublieft: mijn favoriete maïskolf gerechtje is een tijdje van het menu af geweest, maar is weer teruggekeerd! Daar is ook nog eens een erg lekkere zoete aardappelfriet met een speciale mayonaise bij gekomen. De quesadillas moet je ook echt niet overslaan! De nachos doen het ook altijd goed en patatas bravas zijn ook super lekker. Ja, dit is echt een goeie categorie.

https://www.instagram.com/p/B4hUtcQg-iZ/

Nog meer La Cubanita tips?

Ik ben een saaierd, want naast dat ik geen vis lust drink ik ook geen alcohol. Ik zit altijd trouw aan m’n Fanta en kan weinig over de cocktails zeggen, hoewel ik wel vaak gehoord heb dat ze lekker zijn.

Nog een laatste tip als je voor het eerst naar La Cubanita gaat: schrijf de gerechtjes die je voor de eerste ronde wilt al op het kaartje wanneer je drankjes bestelt. Dan hoef je minder lang kwijlend op je eerste tapas te wachten. Eet smakelijk!

Ben je wel eens bij La Cubanita geweest? Wat zijn jouw favoriete tapas?