flared pants korte vrouw

Flared pants voor korte dames vinden & combineren!

Als je me tegenkomt zal je me niet als reus bestempelen, maar erg lang ben ik zeker ook niet. In de supermarkt is het dan ook wel eens voorgekomen dat ik op het onderste schap moet gaan staan om nét bij het bovenste plankje te komen. Ik ben toch wel een beetje klein.

Flared pants zijn ontzettend tof, en ja, ook als korte dame kun je die dragen en combineren! Je moet maar net weten waar je het moet zoeken. In deze blog help ik je daarbij.

Flared pants voor korte dames vinden

Welke flared broeken staan goed bij de kortere vrouw? Je hebt een paar opties flared pants te vinden die perfect staan bij wat kortere benen. Zo zijn er verschillende kledingwinkels met een petite collectie. Dat staat zeker niet voor alleen de allerkleinste maatjes, hoewel die er wel te vinden zijn. Deze kledingstukken zijn ook korter gemaakt.

Mijn persoonlijke favoriete flared pants zijn van My Jewellery. Ik ben 1.66 om precies te zijn, en de lengte van hun flared pants zijn bij mij perfect: vallen deels over m’n schoen, maar slepen niet over de grond. Er zit altijd nog een netjes aantal centimeters tussen de pijp en de stoep.

Als je écht een flink stuk korter bent dan ik, zijn deze flared pants wellicht wel wat aan de lange kant. In dat geval zou ik specifiek op zoek gaan naar petite kleding.

No Title

No Description

Flared pants voor korte dames combineren

Mijn gouden tip om flared pants voor kortere dames te combineren (en eigenlijk ook je andere outfits): ga met je schoenen de hoogte in. Stijg niet op als een raket, maar ga voor een hakje of plateauzool.

Tegenwoordig bestaan er eindeloos veel soorten schoenen met een plateauzool: van casual sneakers tot stoere laarsjes en ga zo maar door. Elke stijl schoen bestaat met een plateauzool. Geloof me, want mijn schoenenkast bestaat voor 100% uit schoenen met een plateauzool.

Schoenen met een plateauzool hebben eigenlijk alleen maar voordelen: ze lopen een stuk lekkerder dan schoenen met een hak, je wint er wat aan lengte mee, je benen lijken langer en het vangt ook wat lengte van de flared pants op. Wat wil je nog meer?

Extra combineertips

Je kan de flared pants vervolgens natuurlijk helemaal aanpassen op jouw eigen stijl. Met een blouse maak je er een nette look van, of juist casual en cute met een fijne trui. Volgens mij kun je met flared pants letterlijk elke look ter wereld laten werken.

Wat accessoires betreft kant het ook zo mild of bont als je maar wilt. Een minimalistische initiaal ketting als leuk detail, of juist grote, opvallende oorbellen. Het is allemaal aan jou!

Ben jij ook wat aan de korte kant? Draag je wel eens flared pants?