Jeffree Star Cosmetics BLOOD LUST palette | Review

Het is zoals altijd weer een hele hype en sensatie als Jeffree Star een nieuwe collectie uitbrengt. Dit keer bracht de Blood Lust collectie een paars, vampy thema met zich mee, met in de hoofdrol het Blood Lust eyeshadow palette. Ziet er goed uit, maar doet ‘ie het ook goed? Dat lees je in deze Jeffree Star Cosmetics Blood Lust palette review.

Over het Blood Lust palette van Jeffree Star Cosmetics

De hele Blood Lust collectie bestaat natuurlijk uit meer items, waaronder The Gloss en merchandise, maar hier ga ik alleen het palette beoordelen.

Het Blood Lust oogschaduw palette heeft een unieke hexagon vorm met een fluwelen bekleding. Het ziet er indrukwekkend uit, maar ik had ook niet minder van Jeffree verwacht. Lekker extravagant. Nadeeltje: om te reizen is dit palette door het formaat wat minder praktisch.

Het palette heeft 18 kleuren, net als de andere palettes uit de Blood Sugar lijn. Als je ‘m openklapt zit er in de bovenste helft van het palette een flinke spiegel.

En dat is dan ook mijn eerste irritatiepunt: de spiegel is zwaar, en de scharniertjes houden de spiegel niet tegen als je het palette neerzet. De spiegel moet dus ergens tegenaan leunen, anders kan het palette niet netjes opengeklapt zitten of staan. Hoe je het ook noemen wilt.

Jeffree Star Cosmetics Blood Lust palette: de review

Met het palette heb ik de onderstaande look gemaakt. Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik vind de matte kleuren niet fijn werken. De glitter en metallic kleuren zijn korreliger van structuur dan ik dacht, maar zijn wél mooi wanneer je ze aanbrengt.

Wat ik niet fijn vind aan de matte kleuren? Als je ze aanbrengt zijn ze mooi en gepigmenteerd. Dan ga je blenden. En dan verdwijnt het. Het kan aan m’n oogschaduwbasis liggen, maar ik gebruik alleen concealer en high-end oogschaduw basissen. Als een palette zo prijzig is, vind ik niet dat je er enorm veel mee moet prutsen om het te laten werken.

jeffree star cosmetics blood lust palette look
Je kan me volgen op Instagram (@matteshimmer).

Ik heb in deze look dan ook de donkerste kleuren uit het palette gebruikt, en het uiteindelijke contrast in de look is een beetje matig, ondanks dat de kleuren erg mooi zijn.

De goede kanten van dit palette: blauwe en paarse tinten pakken normaal gesproken heel grijs bij mij uit. Dit keer is dat dus niet zo! De kleuren zijn echt sprekend. Ik kan het écht waarderen dat het geen grijze asveeg-look is geworden.

Wat ik nog wel wil toevoegen: ik heb verschillende mensen gesproken die het Blood Lust palette hebben getest, en eigenlijk heeft iedereen weer een andere ervaring. Een beetje als het Alien palette. Het kán dus voor jou wel werken.

Waar kan je het Blood Lust palette kopen in Nederland?

Het JSC Blood Lust palette kost ~€60 (de prijs verschilt een paar euro per verkooppunt) en is in Nederland te koop bij officiële Jeffree Star Cosmetics retailers The MakeUp Spot en Ici Paris XL. Je kan het ook bestellen bij BeautyBay en Beautylish. Beide webwinkels zijn in het buitenland gevestigd, maar je krijgt geen extra douanekosten aan de deur.

Als je het palette bij Jeffree Star Cosmetics bestelt, kan dat, maar je hebt extra verzend- én douanekosten. Het duurt ook nog eens super lang, wees niet verbaasd als het een maand onderweg is. Géén grap. Maar het is wel een mooi palette. Niet de allerbeste ooit, maar staat zeker niet verkeerd in de collectie.

Wat vind jij van het Jeffree Star Cosmetics Blood Lust eyeshadow palette?