shampoo bars review

Shampoo Bars review | Plasticvrij, maar werkt het ook fijn?

Bij shampoo zal je niet direct aan een vast blok zeep denken, maar Shampoo bars brengen daar verandering in! Deze plasticvrije manier van je haar wassen mag dan wel verantwoord zijn voor het milieu, maar wat gebruikersgemak is ook altijd mooi meegenomen. Is het wat? Ik laat het zien in deze Shampoo bars review!

Over Shampoo bars: de eerste indruk

Een shampoo bar is simpel gezegd een stuk haarzeep. Duidelijker kan het niet. Het stuk haarzeep dat ik hier review heb ik ontvangen van Shampoobars.nl en heeft de geur orange. Het zeepstuk heeft dan ook een bijpassend oranje kleurtje. Als je aan het zeepje ruikt komt de sinaasappelgeur naar voren, maar niks extreem of te overheersend.

De Shampoo bar heeft een structuur die me doet denken aan rijst of hagelslag. Hoe zal dat tijdens het gebruik uitpakken?

shampoobars.nl review

De Shampoo Bar in gebruik

Voordat ik begin met m’n haar wassen ben ik bezorgd om 2 dingetjes: dat de hagelslag structuur af zou breken of dat er weinig schuim van de shampoo schuim bar af zou komen.

Eenmaal gaande valt dat heel erg mee. Er komt minder zeep af dan een flinke badschuim, maar het schuim borrelt voldoende op om normaal je haar te kunnen wassen. Ter vergelijking: met m’n Olaplex shampoo is het lastiger om alles te verdelen.

Je kan het haarzeepje onder de douche nat tussen je handen wrijven en vervolgens het zeep over je haar verdelen, of de Shampoo bar direct op je hoofdhuid wrijven. Zorg wel dat er water bij komt, anders wil het niet zo vlotten. Je gebruikt ‘m dus als een normaal stuk zeep, maar dan op je haar.

De haar-gelslag (ha-ha) stukjes breken niet af, dus dat is ook weer een zorg minder! Eenmaal met de Shampoo bar bezig merk ik dat de korrelige structuur nog een voordeel heeft: het zeepstuk blijft zo grip houden. Je hoeft geen gladde zeepjes van de grond te rapen.

Shampoo Bars review: de conclusie

Het gebruik ging een zeepjes-leek als ik prima af, da’s dus een pluspunt! M’n haar is schoon en ruikt mild naar sinaasappeltjeszeep. Een geur die ik zelf best plezant vind. Het wassen met een zeepstuk is natuurlijk even wennen, maar als ik het kan, kan jij het ook.

Ik wilde bijna als minpunt noemen dat zo’n stuk zeep zonder verpakking niet zo reisvriendelijk is, maar dankzij het bewaarblikje is dat niet het geval. Sterker nog, een Shampoo bar is niet vloeibaar, dus als je naar het buitenland gaat mag ‘ie gewoon mee in je handbagage in het vliegtuig. Toch best wel reisvriendelijk!

Aan een Shampoo bar ben je €6,95 kwijt. Prima prijs voor een fijn haarproduct. Op de een of andere manier ben ik op ontvangen producten nog een beetje extra kritisch, maar ik heb niet echt minpunten aan de Shampoo bar kunnen ontdekken. Je haar wassen kost misschien een halve minuut extra, maar verder ben ik een tevreden mens!

Als je niet zo’n sinaasappeltjesmens bent: Shampoobars.nl heeft een breed assortiment aan andere geuren! Als je meer van je haarverzorging plasticvrij wil maken zijn er zelfs haarconditioner bars.