Tips voor extra lekker vlees bij het Kerstdiner

Tips voor extra lekker vlees bij het Kerstdiner

We kijken er al het hele jaar (ja, soms ook in de zomer) naar uit: Kerst! En dan met name om je schaamteloos vol te kunnen stoppen – oeps, ik bedoel zorgeloos te genieten. Vaak komt daarbij een luxe stuk vlees op tafel; weer eens wat anders dan een stukje supermarktvlees. Hoe je het aller lekkerste vlees neerzet? Daar heb ik tips voor!

Het begint bij de bron

De kwaliteit en smaak van je vlees begint toch écht bij de bron. Supermarkt vlees is echt niet te vergelijken met vlees van een goede slager. Ook niet die dingetjes met een AH excellent sticker. Sommige toetjes met zo’n sticker zijn dan wel weer merkwaardig goed, maar dat terzijde.

Grasgevoerd vlees van dieren die een lekker lang leven in een ruime weide hebben. Klinkt als een idealistisch reclamespotje, maar het is toch echt de werkwijze bij Hemels Vlees. Als je me niet gelooft legt boer Zef het graag uit.

 Je kan je voorstellen dat zo’n werkwijze de kwaliteit flink laat stijgen. Extra mals, extra smaakvol. Ik krijg er al trek van! Je kan op de site meer lezen over de kwaliteit en achtergrond van Hemels Vlees en natuurlijk online vlees bestellen. Scheelt ook weer in de eindeloze feestdagenrijen van winkels staan.

hemels vlees bij het kerstdiner

Tips voor de bereiding van extra lekker vlees

Het klinkt allemaal wel heel tof, een superdeluxe bijzonder stukje vlees op je bord, maar we zijn niet allemaal een chef. Als je een beginner bent en je het extra lekkere stukje vlees niet wil verpesten heb je wat aan de volgende tips:

  • Overweeg een ovenrecept. Je hoeft dit minder intens in de gaten te houden.
  • Voor welk recept je ook gaat: check altijd wat eerder dan de tijd die het recept aangeeft of het vlees gaar is.
  • Zorg ervoor dat je kunt herkennen wanneer het vlees gaar is. Je kan het op internet zoeken, je kan je moeder vragen om voor je te kijken. Maar zorg dat je het weet.
  • Vlees dat te vroeg van het vuur of uit de oven gaat kan je altijd nog langer bakken. Andersom werkt niet.
  • Marineer je het vlees? Doe dit de avond van te voren en laat het ’s nachts intrekken.
  • Laat de ketchup van tafel. Dit is echt vlees.
  • Eet smakelijk!

Wat eet jij meestal tijdens het Kerstdiner?