Herfst inspiratie om je huis heerlijk te laten ruiken

De herfst en de winter: tijdens deze druilerige seizoenen maken we het maar al te graag knus in huis. Ik in ieder geval wel! Het perfecte moment om eens flink gebruik te maken van wollige dekentjes en een goed excuus voor overmatig gebruik van chocolademelk. Ondertussen bezig houden met schattige versiering. Wat wil je nog meer? Nou, een heerlijke sfeervolle geur in huis!

Huisgeuren in alle soorten en maten

Het fijne aan huisparfums vind ik toch echt dat ze subtiel maar aanwezig zijn. Zo veel parfum dat je het letterlijk kan proeven is niks voor mij. Huisgeuren zijn er in allerlei verschillende vormen. De geurkaars is een gouden ouwe, maar je hebt ook meer manieren om je huis een subtiele herfstgeur te geven, zoals diffusers, wax melts en katalytische lampen.

De lekkerste herfst geurkaarsen

Yankee Candle is één van de merken die verdraaid goed zijn in het maken van heerlijke geurkaarsen. Verleidelijk zelfs. Als je de prijs van een fullsize kaars in jar ziet denk je misschien anders over die verleidelijkheid, maar geen zorgen: er zijn ook mini kaarsen en wax melts van Yankee Candle – die qua prijs (€2-12) erg goed te doen zijn.

Voor dit seizoen zijn herfstgeuren als Autumn Night, Soft Blanket, Cinnamon Stick, Autumn Glow en Crackling Wood Fire een uitstekende keuze. Houd je meer van zoetig? Dan vind je Snowflake Cookie vast goed klinken.

Bath & Body Works kan er ook wat van, wat de kaarsen betreft. Nadeeltje van dit merk is dat de kaarsen voornamelijk fullsize zijn, met een fullsize prijskaartje. Je krijgt er wél een monster van een kaars van en de geuren zijn best wel specifiek en uniek. Ik zou het bijvoorbeeld niet erg vinden als ik binnenkom en de kamer naar Maple Cinnamon Pancakes of Marshmallow Pumpkin Latte ruikt. En dat is nog maar het begin.

Heerlijke herfstgeur én tof in het interieur

Als je samen met een lekkere geur ook nog eens een kunstwerkje voor je interieur in de wacht wil slepen, kun je je verdiepen in katalytische lampen. Is het geen plaatje?

Het slimme -en toffe- aan zo’n lamp is dat ‘ie brandt zonder vlam. Ik ben zelf best wel panisch met kaarsen, dus wellicht wordt het voor mij ook tijd om over te stappen. De geurnamen van Ashleigh & Burwood London geuren klinken allemaal wat aan de mysterieuze kant, wat ook wel mijn interesse wekt. Geuren als Dragon’s Eye en Moonlight Dream mogen wel bij mij in de huiskamer staan.

Wat is jouw favoriete huisparfum?