Humble & crumble cookies review

Humble & Crumble Cookies review: zijn ze echt zo lekker?

Het was een normale dag op mijn Instagram tijdlijn, tot mijn oog op een foto van Humble & Crumble Cookies viel. Het was liefde op het eerste gezicht, wat direct leidde tot een onstilbaar verlangen. Ik was verleid door deze monsterkoeken en kon niet langer wachten om er een hap uit te kunnen nemen. Mijn zwakke hart voor gigantische suikerhoeveelheden nam het over en ik heb direct voor €50 aan koek besteld. Is het ’t waard? Zijn ze echt zó lekker? Hier is de Humble & Crumble Cookies review!

Humble & Crumble ‘Cinnabon’ Cookies review

Ik deel mijn ervaring stap voor stap en koek voor koek. Humble & Crumble Cookies komen in verschillende smaken, en de eerste koek die ik wil behandelen is de Cinnabon koek! Alle koeken wegen trouwens 150 gram en bevatten zo’n 600 kcal. Weet je dat ook weer. Mij houdt dat niet tegen. Mocht je mij niet op m’n woord aan willen nemen, lees dan de Humble & Crumble ervaring van Mira.

De Cinnabon koek heeft de smaak van cinnamon rolls, oftewel kaneelbroodjes. In Amerikaanse stijl dan. De koek is krokant van buiten met een boterzachte kern. Smaakt echt naar kaneel, maar niet alsof er maar gewoon kaneel door het deeg is gegooid. Er zit een goede balans in!

Humble & crumble cookies review

Humble & Crumble ‘Red Velvet’ Cookies review

Het volgende slachtoffer is de Red Velvet koek. Ik denk dat ik een soort genafwijking heb waardoor ik per direct en levenslang verslaafd ben aan Red Velvet. Deze koek móést er dus komen.

De Red Velvet Cookie is -net als alle koeken van Humble & Crumble- krokant aan de buitenkant met een boterzachte kern. Wanneer je de koek even opwarmt voor je ‘m eet (of je keel in schept, zoals ik) smelten de witte chocoladestukken in het koekje. Het is een lekkere, basic koek. Ik noem het basic omdat er een stuk meer wilde smaken zijn. Hij is goed, maar ik vond de Cinnabon (en al helemaal de volgende koek smaak) het lekkerst.

Humble & Crumble ‘Kinder Bueno 2.0’ Cookies review

Waarom heet ‘ie 2.0? De eerste versie van de Kinder Bueno koek was gevuld met Nutella. Die heb ik niet geproefd, maar heb ’t wel gelezen. De Kinder Bueno 2.0 Cookie is gevuld met Kinderella. Weet je waar dat naar smaakt? De vulling. van. een. Kinder Bueno. Ik denk dat deze koek mijn beste ontdekking van 2019 is.

https://www.instagram.com/p/B4Uf73DFRCf/

Wat ik vind van de Kinder Bueno 2.0 koek? Ik ben laatst om 6 uur s’morgens uit een diepe slaap wakker geschrokken om er vervolgens een op te warmen en weg te schranzen. Ik denk dat dat voldoende informatie is.

Is het de prijs waard?

Voor mij wel. Humble & Crumble koeken zijn best duur vergeleken supermarktkoek (€16 per 4 stuks van 150 gram p.s.), maar hee, vergelijk het eens met pizza. Diepvriespizza is goedkoop en bij de Italiaan leg je daar ook 8x zo veel voor neer. Zo zie ik deze koeken ook een beetje. Ze zijn groot, ambachtelijk, heerlijk en handgemaakt. Ik heb het er dan wel voor over.

Wil je ook de koeken van Humble & Crumble gaan proberen? Houd dan rekening met een paar kleine dingen:
– Door de enorme vraag is je bestelling altijd een pre-order
– Doe je koek 5 minuutjes in de oven voor je ‘m eet. Je zal jezelf er eeuwig dankbaar voor zijn.

Welke smaak koek van Humble & Crumble lijkt jou het lekkerst?