Halloween Lip Art Tutorial | Ombre lip art met spookjes

Halloween Lip Art Tutorial | Ombre lip art met spookjes

Als het op make-up aankomt denk ik dat lip art foto’s mijn ‘specialiteit van het huis’ zijn. Dit keer mag ik in samenwerking met Notino jullie deze tutorial van een Halloween thema lip art laten zien.

Ik heb erover getwijfeld om een scary lip art met een 3D spin of enge hechtingen te doen, maar het idee van schattige spookjes had toch mijn hartje gestolen. Hoe ik stap voor stap deze look gemaakt heb lees je hier!

De basis – een ombre lip

Een ombre lip vond ik toch wat meer dimensie geven dan een ‘kale’ zwarte achtergrond. Om die basis te maken heb ik 3 NYX Professional Makeup liquid lipsticks gebruikt: de Liquid Suede in de kleuren ‘Oh, put it on’, ‘Kitten Heels’ en ‘Orange County’.

 

Halloween Lip Art Tutorial | Ombre lip art met spookjes Halloween Lip Art Tutorial | Ombre lip art met spookjes Halloween Lip Art Tutorial | Ombre lip art met spookjes

 

 

Om een ombre lip te maken werk ik graag van buiten naar binnen (van donkerst naar lichtst). Eerst bracht ik de donkerste kleur aan. Daar deed ik het rood bovenop, om vervolgens de 2 kleuren goed te blenden. Pas nadat die 2 kleuren geblend zijn voeg ik de laatste toe, die ik ook weer blend tot er een mooie overloop van kleuren is. Gebruik hier een klein lipkwastje voor.

De spookjes

Voordat je de ‘achtergrond’ op je lippen in gaat vullen met spookjes (of wat voor figuurtjes dan ook): wacht tot je basiskleuren goed opgedroogd zijn! Als de kleuren ook nog maar een klein beetje vochtig zijn gaan de kleuren automatisch mengen. En da’s niet handig. Al helemaal niet om die spookjes hun witte kleur te laten behouden. Een dekkende wittende kleur kan je bijvoorbeeld goed bereiken met een hele lichte concealer.

 

Halloween Lip Art Tutorial | Ombre lip art met spookjes

Maak de basisvorm van de spookjes met het allerkleinste kwastje dat op de wereld te vinden is. (Nail art kwastjes bijvoorbeeld.) Normaal gesproken zou ik zeggen, maak een grove outline die je weer kan bijwerken, maar foutjes corrigeren in een gedeelte waar kleuroverloop zit is moeilijk. Je moet dan namelijk weer opnieuw de ombre blenden. Wees dus voorzichtig in de outline van de spookjes maken. Als de lijnen eenmaal staan kun je die dan weer wel makkelijk inkleuren.

Extra tip: als je een beginner bent met lip art is het misschien handig om wél de achtergrond 1 kleur te houden. Als je het figuurtje wil corrigeren kun je makkelijk met die ene kleur over het foutje heen gaan.

Laat vervolgens weer de basis van je spookjes goed opdrogen!

Je kan de gezichtjes nu invullen zoals je wilt! Ze kunnen boos kijken, blij kijken, ondeugend, wat je maar wilt. Het is ook leuk om op Google of Pinterest wat inspiratie op te doen door bijvoorbeeld op spookjes emoji’s of schattige spookjes te zoeken.

Mijn spookjes zijn geworden zoals op de foto te zien is:

Halloween Lip Art Tutorial | Ombre lip art met spookjes

 

Zijn het geen spooky schatjes?