'Manieren om thuis makkelijk geld te verdienen' waar je niet in moet trappen!

‘Manieren om thuis makkelijk geld te verdienen’ waar je niet in moet trappen!

‘Manieren om makkelijk in alle vrijheid geld te verdienen’

Hoe vaak heb je het wel niet voorbij zien komen? ‘Je hebt alleen een laptop met internetverbinding nodig!’ Het klinkt lekker aanlokkelijk, maar trap er niet in. Of het té misleidend is ga ik in deze blog even niet op in, maar het is zeker niet zo makkelijk als het lijkt. Let dus goed op!

Multi level marketing … meestal schiet je er weinig mee op

Je scrollt lekker over Facebook. En komt een bericht tegen. ‘Promotors gezocht! Wil je ook vanuit huis lekker bijverdienen én zelf je werkuren betalen? Ik zoek boss babes voor mijn team! Laat een <3 achter voor info!’

99 van de 100 keer gaan dit soort berichten over een multi level marketing constructie. Het klinkt allemaal lekker ideaal, maar in werkelijkheid word je een verkoper. Vanuit huis. Op social media. Je inkomsten zijn afhankelijk van de sales die je maakt. Daarbij ben je meestal verplicht om je aan bepaalde regels en technieken te houden! Als jij een goede sales methode denkt te hebben is het dus maar de vraag of je die überhaupt wel toe zou mogen passen.

Is het compleet onmogelijk om hiermee wat te verdienen? Nee. Maar het is wel intens moeilijk. Je hebt geen vast uurloon en verdient alleen aan de winst van je sales. Maar sales maken is een stuk moeilijker dan mensen denken. Al helemaal doordat er tegenwoordig ZO VEEL promotors van dit soort constructies op social media zitten … De producten zijn ook vaak niet bekend of hebben een minder goede reputatie. Dat verkopen gaat in ieder geval écht niet vanzelf.

 

'Manieren om thuis makkelijk geld te verdienen' waar je niet in moet trappen!

Begin je eigen webshop – zonder inkoopkosten!

Ja ja, we hebben het over dropshipping. Ook dit is weer tricky. Misschien krijg ik hier meer reclame voor dan gemiddeld omdat de algoritmes ontdekt hebben dat ik zelf ondernemer ben, maar ik zie het echt ontiegelijk veel voorbij komen.

Wat is dropshipping? Je hebt dus een webshopje. Je koopt de producten niet zelf in, maar laat de leverancier ze rechtstreeks naar een klant sturen. Jouw webshop is dus alleen een ’tussenpersoon’. Geen gedoe met zelf pakketjes sturen en de winst is voor jou.

Wederom is dit geen oplichting, maar wel moeilijker dan het lijkt. Omdat de leverancier of fabrikant van dropshipping producten meestal in China zit hebben je klanten een erg lange verzendtijd – ze kunnen wel een maand wachten. Vaak bestellen mensen het dan net zo lief zelf via een andere merkloze, goedkope verkoper uit het buitenland.

Als je de producten niet eerst zelf besteld en getest hebt, heb je geen eigen productfoto’s en weet je ook niet of ze fijn zijn en goed werken. Je kan je producten en leveringen niet personaliseren. Dit heeft allemaal invloed op de marketing. Die dus een STUK moeilijker wordt. Onmogelijk is het niet, maar dé manier om snel rijk of zelfstandig te worden al helemaal niet.

ALLES waar je voor zou moeten betalen

Als je from scratch een eigen onderneming op zou zetten heb je natuurlijk opstartkosten. Maar dan is het ook JOUW idee met JOUW product. Zodra je geld in zou moeten leggen om ‘geld te gaan verdienen’ in een bestaand bedrijf: nee! Niet doen! Ren weg! Hang op, klik weg, bel uw bank! 

Sommige mensen hebben wel eens geluk, maar dé manier om snel en in alle vrijheid geld te verdienen is er niet. Geld verdienen kost tijd en moeite en is bovendien voor niemand makkelijk. Als er met zulke beloftes wordt gegooid is het verstandig om dat hele voorstel eens goed onder de loep te nemen.

Ben jij wel eens ‘manieren om snel vanuit huis geld te verdienen’ tegen gekomen?