SMASHBOX Photo Finish Setting Spray Weightless review

SMASHBOX Photo Finish Setting Spray Weightless review

SMASHBOX Photo Finish Setting Spray Weightless review

We kennen Smashbox als prestigieus make-up merk. Recentelijk hebben ze een setting spray aan hun collectie toegevoegd: de Photo Finish Setting Spray Weightless. Benieuwd wat ‘ie doet? Hier is de review!

Eerste indruk van de SMASHBOX Photo Finish Setting Spray

De verpakking van deze setting spray is strak, elegant en in Smashbox stijl. Je kan waarschijnlijk wel zien dat het flesje van plastic is, maar het voelt wel als een stevig soort plastic. Soms heb je van dat lichtere plastic waarbij je deuken in het flesje kan maken en het spray dopje voelt alsof ‘ie zo afbreekt. Dat is dit dus niet.

Ook de prijs is in Smashbox stijl: €34,67 bij Douglas. Een prijs die te verwachten is van dit make-up merk. Er zit 116 ml product in en dat is zeker niet gierig.

Doet de SMASHBOX Photo Finish Setting Spray Weightless z’n werk?

Je zou misschien denken dat setting spray een simpel product is waar niet zo veel van te vinden valt, maar niets is minder waar. Een fijne setting spray hoort bijvoorbeeld een fijne mist uit te komen in plaats van een harde straal. Ook de geur en de mate waarin je make-up echt geset wordt maken wel degelijk uit.

 

SMASHBOX Photo Finish Setting Spray Weightless review

 

De Smashbox Photo Finish Setting Spray komt inderdaad een fijne mist uit. Geen straal of dikke druppels op je gezicht. Ik wil zeggen dat ‘ie geurloos is, maar als je sprayt ruik je een paar seconde een lichtelijke cosmetisch-chemische geur. Maar die is ook echt na een paar seconden weer weg. Ik rook het eigenlijk vooral toen ik voor de geurtest erg overmatig op 1 plek op m’n hand sprayde.

Wanneer je deze setting spray gebruikt merk je dat het poederige effect van een stevige make-up base optisch samen lijkt te smelten tot een dewy look. Natuurlijk droogt de spray wel op, maar een blended effect blijft.

Je voelt ook al snel dat ‘ie iets doet. Wat ik nu uit ga leggen klinkt misschien gek, maar vind ik juist positief voor een setting spray: het voelt alsof je in lichte mate een gezicht-haarspray hebt gebruikt. Een beetje vergelijkbaar effect met de beroemde Urban Decay All Nighter. Het is een teken dat je make-up op z’n plek blijft zitten wanneer de spray opdroogt, is mijn ervaring. Dat het dus ook echt wat doet!

Omdat het effect setting sprays op foto’s moeilijk te bevangen is zullen jullie me op m’n woord moeten geloven. Nou ja, je moet niks. Maar ik ben zeker tevreden! Zoek vooral ook andere reviews van de Smashbox Photo Finish Setting Spray Weightless op.

Gebruik jij setting spray om je looks af te maken?