Hoe kan het dat influencers er altijd zo perfect uitzien? Door deze trucs!

Hoe kan het dat influencers er altijd zo perfect uitzien? Door deze trucs!

Hoe zien influencers er altijd zo prachtig en flawless uit?

Het is wat, die social media. Zodra je Instagram opent word je al snel overspoeld door ideale plaatjes, prachtige lichamen en een perfecte huid. Hoe krijgen die influencers dat toch voor elkaar?

Belichting en fotografietechnieken

Er zijn talloze manieren om -vooral op de foto- ervoor te zorgen dat alles er net een stukje beter uitziet. Vooral met portretfotografie (make-up guru’s) maakt belichting heel veel uit. Neem ringlampen en softboxen als voorbeeld. De gelijkmatige belichting die recht op het gezicht schijnt zorgt ervoor dat er geen schaduw op structuren in het gezicht valt. Doordat er geen schaduw is, is er ook geen contrast en oneffenheden worden dus minder zichtbaar. Dat is het technische praatje achter ‘goede belichting laat oneffenheden verdwijnen’. Een beetje magie in een paar lampen lijkt het wel.

Ook in full body shots van bijvoorbeeld fashion influencers wordt er gebruik gemaakt van fotografietechnieken. Bepaalde poses zorgen ervoor dat je benen langer lijken en je lichaam in verhouding dus smaller. Andere poses zorgen ervoor dat curves meer opvallen. Fotograferen vanuit de juiste hoek en met de perfecte pose kan veel aan een foto veranderen.

Kijk, ik ben zeker geen Insta model, maar zo zie je maar wat alleen een bepaalde hoek en houding kunnen doen. En dan kan er ook nog van alles ge-edit worden.

Hoe kan het dat influencers er altijd zo perfect uitzien? Door deze trucs!

Photoshop, Facetune en filters

Ook voor video’s bestaan er filters! Een filter hoeft lang niet altijd zo opvallend te zijn als een dik Snapchat filter. Ook met Photoshop kun je onwijs veel aanpassen zonder dat het onrealistisch hoef te lijken. Hetzelfde geldt voor Facetune. Facetune is alleen een stukje makkelijker in gebruik dan Photoshop. Met al deze dingen kunnen er flink wat oneffenheden, imperfecties etc. weggewerkt worden.

… en soms wat hulp van de chirurg

Het is tegenwoordig niet gek als iemand wat heeft laten doen. Gelukkig, want iedereen moet doen waar ‘ie gelukkig van wordt. Zolang er maar geen kwaad mee gedaan wordt. Onder andere influencers laten wel eens wat aan zichzelf veranderen. Allemaal prima, maar wel handig om je te beseffen dat dat bijdraagt aan de perfecte plaatjes die we in overvloed te zien krijgen.

Is dat niet oneerlijk?

Zo lang men maar eerlijk en open is over het aanpassen van beelden vind ik het persoonlijk geen probleem. Het ligt voor mij ook wel een beetje aan de intentie. Zo kan bijvoorbeeld overbelichting in een make-up foto ervoor zorgen dat kleuren uit de foto worden weggewassen. Met bewerking kan je die intensiteit weer terughalen. Een leuke pose om er op je paasbest uit te zien lijkt me niet meer dan logisch. Een filter gebruiken om te doen alsof een foundation AL je oneffenheden laat verdwijnen vind ik dan weer niet zo’n fijne intentie.

Neem wat je op social media ziet met een korrel zout. Mensen vinden het gewoon leuk om er zo goed mogelijk uit te zien. Dat wordt al helemaal belangrijk als het onderdeel is van je werk, zoals bij grote influencers het geval is. Ik vind het persoonlijk dus niet oneerlijk, zolang er maar niet over wordt gelogen en het niet gebruikt wordt om mensen bewust te misleiden.

Voel je vooral niet slecht om al die perfecte plaatjes. Bijna iedereen die weet hoe die zulke tricks toe moet passen kan ideaalplaatjes neerzetten. Mooie plaatjes en mindere dagen hebben we allemaal. Ook die Instagrammer met al die perfecte foto’s.

Vind jij dat foto’s en video’s te veel bewerkt worden?