wat kun je doen tegen donkere kringen

Wat kun je doen tegen donkere kringen onder je ogen?

Een veelvoorkomend en veel vervelend gevonden probleem: donkere kringen onder je ogen. Gelukkig leven we in 2019 en zijn er voor de meeste problemen een oplossing. Of zelfs meerdere! Hier lees je hoe je het panda-oogjes-effect weg kunt werken.

Huidverzorging tegen donkere kringen

Donkere kringen tegengaan begint met verzorging. De tips om veel water de drinken en genoeg te slapen kennen we allemaal, maar als je wekker om 6 uur af gaat en je de deur uit moet gaat de baas geen genoegen nemen met ‘sorry, ik moest uitslapen om mijn donkere kringen weg te werken’. Was het maar zo’n feest.

Je kan je verzorging dus ook deels uit een potje of tube halen. Zo heb je verschillende oogcrèmes die er speciaal zijn om de huid onder je ogen te hydrateren, verzorgen en een frisse opslag te geven. Minéral 89 van Vichy is daar een goed voorbeeldje van, die met een prijs van €17,90 nog best prima te doen is en een goede prijs-kwaliteitsverhouding heeft. Voor een extra boost kan je ook een oogmaskertje op doen. Die kosten maar een paar euro.

makeup revolution conceal and define concealer review

Camoufleren met make-up

Als je wil dat die eigenwijze kringetjes écht per direct verdwijnen, is bedekken met concealer een handig idee. De Conceal & Define van Make Up Revolution is een goed, budgetvriendelijk voorbeeld. Welke concealer kies je? Eentje met een fijne dekking die bij je huidtype past. Bij een droge en/of rijpere huid past een hydraterende concealer goed. Hoe jonger (en vettiger) je huid is, des te beter je een matte formule kan hebben.

Kom je niet helemaal uit dat gedoe met huidtypes? Aan de hand van de kenmerken kun je met wat hulp bekijken wat jouw huidtype is. Die kan trouwens ook een beetje tussen 2 typen in zitten, of kenmerken van beiden hebben. Iedere huid is anders.

De juiste color corrector

Als je de donkere kringen nou écht met brute kracht wil wegwerken draag je een color corrector onder je concealer. Voor wie alleen wil weten welke kleur je dan moet hebben: een perzik of oranje achtige tint. Voor wie wil weten hoe dat nou werkt: kleuren die tegenover elkaar staan (complementair zijn) neutraliseren elkaar. Donkere kringen zijn grauw, blauw en koel paars. Lichtere, warme perzik en oranje tonen staan daar precies tegenover. Daarom gebruik je bij roodheid ook een groene corrector. Weer wat geleerd!

Heb jij last van donkere kringen?