Hoe wordt jouw yoga kleding gemaakt? Dat gebeurt zo!

Hoe wordt jouw yoga kleding gemaakt? Dat gebeurt zo!

We trekken het dagelijks als vanzelfsprekend aan, maar sta je er wel eens bij stil hoe je kleding gemaakt wordt? In dit artikel nemen we in kijkje in de wereld van yoga kleding.

Wordt yoga kleding dan anders gemaakt dan gewone kleding?

Misschien denk je al het een en ander te weten over hoe kleding gemaakt wordt. Misschien ook niet. Hoe verschilt de productie van yoga kleding van je dagelijkse kloffie of fashion outfit? Nou, er zijn 2 dingen die tot de verschillen leiden. Ten eerste wordt fashion gebaseerd op seizoenen en trends. Nu wordt dat bij yoga kleding niet compleet vergeten, maar staat functionaliteit wat meer voorop. Fashion kleding is daardoor aan meer design veranderingen onderhevig en moet snel gemaakt kunnen worden.

Ook kent yoga een meer bewuste achtergrond. Pin me er niet op vast, maar gemiddeld genomen is er bij yoga kleding net wat meer ruimte om over alles rondom het proces na te denken. Bij fashion giganten die zo snel mogelijk dat allerlaatste hype in de winkel willen hebben liggen zit dat net wat anders.

Is dat bij elke producent hetzelfde?

Niet alle yoga kleding wordt exact hetzelfde gemaakt. Elk bedrijf heeft z’n eigen stijl en werkwijze. In deze blog hebben we het over de werkwijze van de Amsterdamse yoga kleding lijn Urban-Goddess.com. Eerlijke en biologische productie staat hier voorop.

Waar wordt allemaal over nagedacht?

Wat houdt die eerlijke en biologische productie in? Er worden bewuste keuzes gemaakt als het om de omstandigheden van de werkers gaat. De stoffen worden gemaakt in een omgeving die 100% veilig en dus zonder chemicaliën in de werkomgeving. Kinderarbeid komt er dan ook zeker hier niet in.

Nog een bewuste keuze: de stoffen waar mee gewerkt wordt zijn biologisch. Hoe je dat kan weten? Er worden alleen stoffen met het GOTS keurmerk gebruikt. Laten we het milieu niet vergeten: energie wordt zo zuinig mogelijk gebruikt met slimme protocollen.

Het eindresultaat

Als je dat allemaal bij elkaar voegt kom je uit op een verantwoord stukje stof. Een stukje stof in de vorm van yoga kleding, welteverstaan. Op een manier gemaakt waar iedereen van kan genieten! Is dat niet een fijne gedachte?