film kiezen weet niet welke film kijken

Weet je niet welke film je wil kijken? Met deze tools kies je snel een film of serie

Help! Ik weet niet welke film ik wil kijken

Hoe vaak komt het wel niet voor? Het overkomt mij in ieder geval meer dan wekelijks. Of je nou samen of alleen bent: je wil een leuke film opzetten, maar je weet niet welke. Na een tijdje scrollen of Googelen wil je de hoop al bijna opgeven, maar settle je toch voor die ene film of serie. Dat gedoe kan je bespaard blijven!

Snel en makkelijk een film of serie kiezen

Gelukkig is het 2019 en hebben we naast de mogelijkheid om naar de maan te reizen ook nog eens de optie om dankzij handige tools in een handomdraai een film te kiezen. Leuk! Maar hoe werkt dat?

Voor koppels

Nou ja, je hoeft natuurlijk niet per sé een koppel te zijn om samen een film uit te kiezen, maar als je de smaak van 2 verschillende personen wil combineren heb je daar een tool voor: Date Night Movies.

Het werkt vrij simpel: je klikt allebei een film aan die je al gezien hebt en wel tof vond, en Date Night Movies vindt een nieuwe match voor jullie! Als jullie het echt totaal niet weten (of gewoon een beetje lui zijn) is er ook nog eens de knop ‘random combo’.

 

film kiezen weet niet welke film kijken

Welke film (of serie) moet ik kiezen?

Ook in je eentje kan je flink clueless zijn over het kiezen van een nieuwe film. Of je bent gewoon het haasje om de film voor de rest te kiezen. Voor alle Netflixers die niet weten wat ze willen kijken is er Netflix Roulette. Handig, want die is natuurlijk ook aangepast op het film- en serie assortiment van Netflix.

Netflix Roulette werkt ook vrij simpel: Je klikt op een genre en klikt daarna aan of je een film of serie wil kijken of dat allebei de opties wel prima zijn. Vervolgens kan je ook invullen of die film of serie minstens een bepaalde score op IMDB en Rotten Tomatoes (filmbeoordelingssite) moet hebben. Zo kan je je random film-of-serie-keuze nog redelijk aanpassen op je eisen en verwachtingen. Klik op ‘spin’ en daar is je film suggestie!

Met deze 2 tools is het dus makkelijk om een film te kiezen. Vind je de optie toch niks? Dan vul je gewoon nog een ronde in en komt er weer wat nieuws uit. Zo gepiept! ‘Ik weet niet welke film ik wil kijken’ is vanaf nu dus verleden tijd.

Weet jij meestal welke film (of serie) je wil kijken? Hoe kies je die uit?