notino lip art tutorial

Hoe maak je Instagram lip art tutorial | Met Notino!

Kleine priegelwerkjes op je lippen maken is een vak apart. Met een resultaat dat voldoening geeft! Misschien heb je op mijn Instagram wel eens andere lip-arts en make-up looks voorbij zien komen. Vandaag laat ik in samenwerking met beautywebshop Notino.nl zien hoe ik dan te werk ga.

Disclaimer: dit soort looks zijn voornamelijk geschikt voor Instagram. Als je ze ‘gewoon’ draagt slijt het erg snel en dat is misschien een beetje zonde.

Omlijnen

notino lip art tutorial

Elke lip art is natuurlijk anders, maar over het algemeen heb ik met alle soorten looks dezelfde werkwijze. Omlijnen, invullen, basis neerzetten en afwerken. Vooral met een donkere basis (zoals zwart in deze tutorial) is het fijn om een lipliner te gebruiken. Heb je die niet? Ik heb gewoon de zwarte liquid lipstick en een eyeliner kwastje gebruikt om de omlijning neer te zetten.

Vul de basis in

notino lip art tutorial

Vervolgens ga je de boel invullen. Ik heb hiervoor de NYX Liquid Suede lipstick gebruikt. Erg geschikt kleurtje voor deze look.

Het hoeft nog niet per sé allemaal perfect en netjes. Het is natuurlijk fijn als je een clean basis hebt, maar je kunt altijd nog bijwerken. En bijwerken. En bijwerken …

Breng de art grof aan

notino lip art tutorial

Nu de basis erop zit is het tijd om van een ingevulde lip de art te gaan maken. Omdat ik samenwerk met Notino komt natuurlijk het N logo erop. Ik kon het niet laten om ook nog een hartje toe te voegen.

In eerste instantie breng ik de letter en het hartje een beetje grof aan. Dan staat het er tenminste. Bijwerken is makkelijker dan in één keer iets perfect neer willen zetten. Da’s trouwens een tip die op meer zaken dan alleen lip art toe te passen valt.

Om de figuurtjes aan te brengen gebruik ik 2 verschillende eyeliner kwastjes van Sigma: een schuin afgesneden kwastje en zo’n eyeliner kwastje dat echt alleen een dun puntje is. Voor het wit heb ik de lichtste concealer van Makeup Revolution gebriukt, en voor het rode hartje een andere NYX Liquid Suede.

Bijwerken tot ‘ie flawless is

https://www.instagram.com/p/B1weETxh9AN/

 

Om het mooier te maken ga ik nu alles zo strak mogelijk proberen af te werken. De meest belangrijke tip bij deze stap: wacht tot alles droog is voordat je een nieuw laagje aanbrengt. Als je met wit gaat proberen bij te werken terwijl het zwart nog nat is krijg je grijs. Alles gaat mengen en da’s onhandig. Wacht tijdens stappen in dus tot alles droog is. Heb je ook nog eens de tijd om eens goed te kijken hoe je het precies wil hebben.

 

Je kan zo lang blijven bijwerken als je wilt! Het ligt er maar net aan hoe perfectionistisch je bent. En hoe klein je kwastjes zijn. Verkijk je er niet te lang op; op een gegeven moment is het wel klaar. Met een Instagram-waardig eindresultaat!

Heb jij wel eens een lip art of andere Instagram make-up look gemaakt?