Tips voor online kleding kopen: zo zorg je dat het past en je niet hoeft te retourneren

Tips: hoe ik ervoor zorg dat online gekochte kleding altijd past

Tips voor online kleding kopen: zo zorg je dat het past en je niet hoeft te retourneren

 

Kleding retourneren vind ik één van de meest onnodig vervelende dingen op aarde. Niet eens om de retourneer kosten, want niet alle kleding webshops hebben die, maar het is gewoon allemaal gedoe: inpakken, goede adres zoeken, duimen dat je retour goed wordt verwerkt, etc. Oké, het is niet het ergste op de wereld, maar waarom zou je dat hele proces doorlopen als je het ook kan voorkomen? Dit is hoe ik dat aanpak.

Zoek naar zo veel mogelijk informatie over maten

Het verschilt per merk en webshop hoeveel informatie er te vinden is, maar ik ga altijd als een FBI agent op zoek naar alle mogelijke informatie over de maat, afmetingen, hoe het uitvalt etc. Bij Zalando en H&M heb je tegenwoordig namelijk ook informatie over of het kledingstuk klein of groot uitvalt, wat het advies van de website is én wat het advies is van mensen die het kledingstuk al gekocht hebben. Daar heb je nou wat aan. Ook informatie over de lengte van het model en welke maat die draagt is super handig. Asos doet dat.

Vooral Zalando vind ik een chille, omdat die veel merken in huis hebben. Wil je dus nou weten hoe een item van bijvoorbeeld Bershka of Vans uitvalt, kan je dat daar gewoon terugvinden.

Let op de stof

Da’s ook een dingetje, de stof of het materiaal. Als het materiaal erg stug is (nep leren items bijvoorbeeld) is het verstandig om wat ruimer te gaan zitten. De stof geeft namelijk geen centimeter mee. Een shirtje van rekbare stof zul je bijna altijd wel aankrijgen. Of een legging. Die werken wel mee.

Hoe wil je het dragen?

Wil je een trui bijvoorbeeld oversized dragen? Dan kun je altijd wat ruimer gokken. Ruim zit het toch wel, dan maakt een half maatje extra ook niet zo veel meer uit. Als je juist wil dat iets nauwsluitend zit ga je voor je eigen maat. Het is dan wel aan te raden om even de afmetingen bij jezelf na te meten. Mensen hebben namelijk niet altijd dezelfde verhoudingen als kledingproducenten lijken te denken. Een meetlintje is dus handig!

Er kan soms toch een missertje bij zitten, maar over het algemeen zit je wel goed met je nieuwe online kleding aankoopjes als je deze tips op volgt! Ik heb in ieder geval in een jaar of 6 maar 1 keer iets retour gestuurd.

Koop jij kleding meestal online? Of toch liever in de winkel?