De fijnste foundation opties voor elk huidtype

De fijnste foundation opties voor elk huidtype

 

Wat is de ideale foundation? Welke foundation is nou echt het allerbest? Er is niet één magische foundation die voor iedereen perfect is. Het hangt namelijk ook van je wensen en voornamelijk je huidtype af. Daarom hier een aantal zeer geliefde opties – voor verschillende huidtypes.

De beste foundation voor een droge huid

Als je een droge huid hebt wil je niet dat een foundation je huid er nóg droger uit laat zien of velletjes accentueert. Daarom is het bij een foundation voor droge huid het beste als ‘ie een normale of glowy stralende finish heeft. Voorbeelden hiervan zijn de Clinique Even Better Glow, Benefit Hello Happy (ook heel fijn voor in de zomer) en als budget optie de L’Oréal True Match foundation.

De beste foundation voor een vette huid

Voor de vettige huidjes is het dan juist weer het beste om een foundation met een matterende finish te hebben. Die foundations hebben vaak namelijk de eigenschap om olie en shine in bedwang te houden. Een klassieker met veel positieve reviews en goede dekking is de Estee Lauder Double Wear. Een budget optie is de Revlon ColorStay. Komt er bij je vette huid ook wat gevoeligheid kijken? Dan is de Clinique Stay Matte foundation een fijne optie.

 

De fijnste foundation opties voor elk huidtype

De fijnste foundations voor een gemengde huid

Met een gemengde huid kom je al snel uit op het dilemma dat sommige plekjes snel droog worden en andere zones weer snel gaan glimmen… wat voor foundation gebruik je dan? Het handigst om geen producten met een extreme finish te gebruiken. Niet té matte, en niet te stralend. Vettige zones kun je dan beschermen met een matte primer en matterende poeder. Door de dag heen kun je zelfs nog blotting paper gebruiken om overbodig glanzende gebieden weg te werken.

Ook is hydratatie belangrijk! Hydrateer -vooral drogere plekjes natuurlijk- goed met een fijne moisturizer. En die foundations? Probeer de NYX Can’t Stop Won’t  Stop of de Bobbi Brown Skin Foundation Long-Wear Even Finish eens.

Extra tips voor de perfecte foundation bij jouw huid

Er zijn altijd extra producten om de wear van je foundation mee te manipuleren of te ondersteunen. Zo is het handig om de soort primer die je gebruikt óók op je huidtype aan te passen. Hetzelfde geldt voor een setting spray. Ook die zijn er in allerlei verschillende finishes! Het is even een balans zoeken, maar als je ‘m eenmaal hebt, heb je een make-up routine die goud waard is.

Wat is jouw favoriete foundation? Wat voor huidtype heb je?