makeup cosmetica vloeistoffen wat mag in het vliegtuig

Make-up en cosmetica meenemen in het vliegtuig | Hoeveel en wat mag mee?

Welke make-up en cosmetica mag er mee in het vliegtuig?

Tegenwoordig zijn er redelijk wat regeltjes voor je bagage als je gaat vliegen. Je wil graag je make-up, beauty producten en wellicht andere cosmetica meenemen, maar wat mag er allemaal? Hoe veel?

Cosmetica en make-up mee in het vliegtuig: het verschil tussen ruim- en handbagage

In je ruimbagage kan je eigenlijk bijna alles stoppen. Alles wat legaal is om normaal gesproken bij je te hebben, that is. Drugs, wapens etc. zijn natuurlijk niet toegestaan. Als het gaat om beauty producten, cosmetica, vloeistoffen etc. mag je die dus wel in je ruimbagage koffer (die je incheckt) stoppen, ongeacht hoe groot de verpakking is. Bij handbagage die je in het vliegtuig bij je hebt zijn er wat strengere regeltjes.

Make-up en cosmetica op reis in je handbagage: waar let je op?

Let ten eerste op voor nagelschaartjes en vijlen, die worden als potentiële wapens gezien en genadeloos weggegooid. Daarnaast zijn er regels voor vloeistoffen. Het is daarbij goed om te weten dat sprays, maar ook gels, waxen, jelly’s etc. ook als vloeistoffen kunnen worden beschouwd. Ja, mijn Vaseline en wax zijn op Schiphol keihard in de vuilnisbak gemieterd. Ook al lijkt het niet echt vloeibaar, het telt als vloeistof.

Als je vloeistoffen meeneemt in je handbagage, moeten die aan alle onderstaande eisen voldoen:

  • Maximaal 100ml per verpakking. (Als een fles 200ml bevat, maar je meer dan de helft hebt opgemaakt, mag die dus niet mee! De verpakking mag maximaal 100 ml kunnen dragen.)
  • Al je vloeistoffen moeten in een doorzichtige én hersluitbare zak.
  • De hersluitbare zak met vloeistoffen mag in totaal 1 liter aan cosmetica/items bevatten. Weer geldt: het gaat om hoeveel ml de verpakking maximaal bevat, niet hoeveel er nog in zit.

makeup cosmetica vloeistoffen wat mag in het vliegtuig

 

Als je niet alleen over cosmetica en make-up maar ook over andere items wil weten of je die mee mag nemen, kun je deze pagina van Schiphol lezen. Fun fact: kaas mag in je handbagage. Vonden ze leuk om er nog even apart bij te zetten. Weten we dat ook weer.

Je kan dus prima je foundation, mascara, wenkbrauw pomade, dagcrème etc. in het vliegtuig meenemen op vakantie. Zorg dat alles aan de regeltjes voldoet en klaar is kees. Aangezien make-up zelden tot nooit in verpakkingen groter dan 100ml worden geproduceerd zal het met je handbagage ook goed komen.

Neem jij veel make-up of cosmetica mee in het vliegtuig als je op vakantie gaat?