makeup sponzen notino

Hoe kies je de beste make-up spons? Aanraders en afraders

De wondere wereld van make-up sponzen is de afgelopen paar jaar enorm gegroeid. Aan de ene kant handig om veel opties te hebben, maar soms misschien wat lastiger om nou een goede keuze te maken. Daarom deze tips!

Ten eerste is het op het gebied van beauty en make-up nooit zo dat er 1 optie is die voor iedereen het beste is. Iedereen is namelijk anders en heeft andere behoeftes. Kies daarom het product dat het beste bij jou past!

Waar zijn die vormen van make-up sponzen nou voor?

Make-up sponzen komen in allerlei verschillende vormen, maten, kleuren, hardheden en prijsklassen. Als het om praktisch nut gaat is de vorm het belangrijkst. Wat de vorm betreft is het handig om rekening te houden met de volgende eigenschappen:

– De ronde kant van een make-up spons is handig foundation, cream blush, cream bronzer/contour en cream/liquid highlighter egaal uit te blenden.
– Met het ‘puntje’ dat veel make-up sponzen hebben kun je het beste in ‘hoekjes’ komen en met wat meer precisie blenden. Bijvoorbeeld zijkant van je neus, onder je ogen, etc.
– Met een platte of meer vierkante kant van een spons kun je fijn baken.

Wat de vorm betreft is het dus slim om er een te kiezen die past bij wat je het meeste gebruikt. Als je nooit aan baken doet heb je niet per sé een spons nodig die qua vorm voornamelijk voor baken is, bijvoorbeeld.

makeup sponzen kiezen

Make-up sponzen aanraders en afraders

Om een sponsje te gebruiken heb je zeker geen dikke gebruiksaanwijzing nodig, maar sommige dingen zijn wel handig om te weten.

Ten eerste: een make-up spons is gemaakt om vochtig gebruikt te worden. Dus: nat maken onder de kraan en uitknijpen voor je ‘m gebruikt. Anders kan die ook nog best wel hard zijn. En dan sta je met een bijna-baksteen tegen je gezicht aan te deppen.

Budget aanraders: de beste reviews van een budget make-up spons hoor ik altijd over de Real Techniques Miracle sponge. Is echt een goede en kost maar een euro of 7. Als je wat meer van het baken bent is de Sigma Beauty 3DHD blender ook ’n fijne.

Last but not least: vervang je sponzen op tijd. Ook als je ze in tussentijd regelmatig wast. De gemiddelde spons moet je eigenlijk elke 3 maanden vervangen. Hygiëne is belangrijk!

Wat voor make-up spons gebruik jij het liefst?