jaclyn hill cosmetics lipstick drama

Over de Jaclyn Cosmetics lipsticks | beauty-drama of een gevaar?

De Jaclyn Cosmetics lipsticks: drama of terechte commotie?

Niet al te lang geleden heeft de enige echte Jaclyn Hill haar eigen cosmetica merk gelanceerd met een lijn nude lipsticks. Da’s niet zo gegaan zoals waarschijnlijk gepland. Wat is er allemaal gaande?

Als je je afvraagt wie Jaclyn Hill nou weer zou moeten zijn: ze is al jarenlang een beauty Youtube’er, heeft inmiddels miljoenen volgers en heeft samenwerkingen uitgebracht met grote make-up merken zoals Morphe en Becca. Na jarenlang haar fans hiermee te hebben geteased heeft ze kort geleden toch de grote sprong gemaakt en is Jaclyn Cosmetics gelanceerd: een complete lijn nude lipsticks.

Wat is het probleem met Jaclyn Cosmetics?

Daar kan ik kort maar krachtig over zijn: ze zien er niet al te best uit, die lipsticks. Op Twitter en Youtube zijn er veel reviews, foto’s en feedback van de Jaclyn Cosmetics ‘So Rich’ lipsticks uitgekomen, en veel mensen ervaren dezelfde problemen: het lijkt alsof er haartjes, vezeltjes of een soort ‘fuzz’ op de lipsticks zitten, er zitten clusters van zwarte gaatjes in, er zitten gekke harde balletjes in de lipsticks en ze hebben een erg grove, bijna snijdende structuur, zoals te zien op de eerste foto in deze blog. Ook lijken veel lipsticks (deels) gesmolten en/of breken ze snel. Is de ervaring van deze mensen.

-Als je een uur van je dag over hebt is deze diepgaande review met microscoop van RawKristiBeauty het kijken waard.-

THE TRUTH ABOUT JACLYN HILL COSMETICS LIPSTICKS…

No Description

Maar daar houdt het probleem niet op …

Je zou denken … dat er iets aan gedaan moet worden! Jaclyn Cosmetics geeft een refund én een nieuwe lipstick aan als je een klacht (met foto’s van je lipstick) indient, maar dat vinden velen niet genoeg. Dat mensen willen dat Jaclyn meer actie onderneemt blijkt wel uit deze petitie voor een volledige recall voor alle JH lipsticks. En ze willen duidelijke antwoorden op wat er aan de hand is.

Wat zegt Jaclyn zelf?

Jaclyn zelf verklaart de witte haartjes in de lipsticks met het verhaal dat de producerende fabriek witte handschoenen en doeken (die vezels afgeven) heeft gebruikt tijdens productie. De gekke balletjes in de lipstick zouden ontstaan doordat een ingrediënt (mango butter) zich op die manier ophoopt bij sterke temperatuurwisselingen. De ruwe structuur zou zijn ontstaan doordat de ingrediënten niet lang genoeg zijn gemixt en het smelten/afbreken komt door hoge temperaturen in de VS. Ten slotte maakt ze het statement dat de lipsticks veilig zijn voor gebruik. Haar volledige statement kun je bekijken in de video hieronder.

 

My Lipsticks

No Description

 

En nu?

Persoonlijk heeft de verklaring van Jaclyn het voor mij niet veel duidelijker gemaakt. Tenminste, haar verklaringen wekken bij mij alleen maar meer vragen op. Wat voor cosmetisch lab werkt met handschoenen die afgeven? Zijn er geen kwaliteitscontroles geweest? Waarom denkt ze te kunnen zeggen dat de lipsticks veilig zijn, terwijl er allerlei vreemde ‘objecten’ in de lipsticks te vinden zijn? Ik vind het allemaal een zooitje.

Ondertussen zijn er klachten ingediend bij de FDA (zo’n beetje de Amerikaanse versie van de voedsel- en warenautoriteit) en is een advocatenkantoor gespot dat gedupeerde klanten verzoekt om hun So Rich lipsticks op te sturen. Of dit verhaal nog een langer staartje krijgt zullen we zien.

 

Wat vind jij: is dit gewoon beauty-community drama of is het juist goed dat dit zo veel aandacht krijgt?