james charles tati drama wat is er gebeurd

Het James Charles drama | Wat is er nou gebeurd?

Het James Charles en Tati drama

Wat is er aan de hand? Waarom verliest James Charles zoveel volgers? Wat heeft Tati in d’r video over James Charles gezegd? Hier een samenvatting van alles wat er aan de hand is. Voor als je nog niet op de hoogte bent.

James Charles is een enorme beauty guru. Wat misschien wel verleden tijd is. In de beauty community is hij in ieder geval cancelled verklaard, ondersteund door het verlies van letterlijk miljoenen volgers.

Hoe is het James Charles drama begonnen?

Er is niet echt een precies startpunt. Er waren al wat kleinere drama’s rondom James Charles gaande. Zijn verschijning en outfit op het Met Gala, gedoe met een jongen die hij aan het ‘daten’ was rondom Coachella, de $500 tour tickets, etc. Ook had hij een ad gepost op zijn Snapchat. Die Snapchat ad was voor Sugarbear Hair, de grootste concurrent van Halo Beauty. Beide bedrijven produceren vitamine supplementen. Een belangrijk detail: Tati is eigenaar van Halo. Sugar Bear is haar grootste concurrent. James Charles en Tati waren goede vrienden.

Het barst volledig los na de video van Tati: Bye sister

James Charles was dus een samenwerking met de grootste concurrent van zijn (ex) goede vriendin Tati aangegaan. Ze voelde zich verraden, wat bleek uit een Instagram story van Tati, waarin ze duidelijk emotioneel was en zich eenzaam in de beauty community voelde. Het was even stil vanuit Tati’s kant, totdat ze de video Bye sister dropte. Die kun je hieronder zien. Vervolgens stond de carrière van James Charles in brand.

No Title

No Description

 

Wat zegt Tati allemaal in de video?

Het is een erg lange video, dus misschien heb je geen zin om ‘m te kijken. Desalniettemin adviseer ik je om ‘m wél te kijken als je tijd hebt, want ze vertelt veel belangrijke details. Ik omschrijf alles in dit artikel zo goed mogelijk, maar het is moeilijk om de essentie van ALLE details mee te krijgen in een samengevatte blogpost.

In de video:
– Laat Tati zien wat zij en haar man allemaal voor James Charles gedaan hebben. (Altijd gesteund tot aan het regelen van deals en contracten – al lang voor hij zo groot werd als hij tot voor kort was).
– Vertelt Tati waarom zij ervoor kozen heeft om deze video te plaatsen en waarom ze het idee had dat het niet meer offline onder elkaar op te lossen viel.
– Spreekt ze Gabriel Zamora* rechtstreeks aan. Ze vindt hem hypocriet en onrechtvaardig.
– Vertelt Tati wat voor dingen James onder andere gedaan heeft waardoor zij hem een sexual predator vindt (hetero mannen proberen te manipuleren om ‘voor hem gay te zijn’. Ik weet niet hoe ik het anders netjes kan omschrijven.
– Al deze punten legt Tati uitgebreid uit met voorbeelden vanuit haar belevenis.
– Ten slotte stelt ze vast dat ze afstand neemt van James Charles.

*Gabriel Zamora is een (in vergelijking tot James en Tati) kleinere beauty Youtube’er, vriend van James Charles, een van de enige die hem nog online support. Gabriel Zamora heeft (nadat Tati emotioneel was op Instagram stories maar vóór de Bye sister video werd gepubliceerd) online & openbaar over Tati gesproken. Hij verdedigde hierin James Charles en heeft het redelijk negatief over Tati gehad.

Zodra deze video is gepost barst het internet los. James Charles begint als een speer volgers te verliezen. Hij begon met 16,5 miljoen volgers en op het moment dat ik dit post zit hij alweer op 13,8 miljoen Youtube subscribers. Een ongekend snelle daling van subscribers…

Het vervolg?

Het internet blijft losbarsten. Youtube (drama) channels pompen eindeloos veel video’s eruit over deze situatie. Jeffree Star heeft zich negatief tegenover James Charles geuit en hem ontvolgd. Er blijven aan de lopende band statements tegen James Charles naar buiten komen (met name hetero mannen met een verhaal waarin ze beweren dat James Charles ze gemanipuleerd heeft).

Dit is een samenvatting van de situatie. Als je écht alles in details wil weten raad ik je aan om te beginnen met de Tati video en vervolgens meer Youtube video’s hierover te kijken. Als je daar geen zin in hebt ben je nu in ieder geval soort van up-to-date.

 

Laat het me alsjeblieft weten als ik een belangrijk detail vergeten ben of iets verkeerd heb geformuleerd! Dankjewel.