nepwimpers aanbrengen hoe plak je nep wimpers

Hoe plak je nep wimpers op? | Wimpers voor beginners

Hoe plak je nep wimpers op? | Kunstwimpers aanbrengen

Zelf ben ik inmiddels helemaal verslaafd aan het dragen van nepwimpers, maar de eerste keer ging het zeker niet helemaal zoals gewenst. Oefening baart kunst en iedereen begint ergens! Om het je wat makkelijker te maken is hier een kleine handleiding: hoe plak je kunstwimpers?

Wat heb je nodig om plakwimpers aan te brengen?

Wellicht handig om te beginnen met de benodigdheden zodat je niks tekort komt. Je hebt een setje plakwimpers nodig, wimperlijm, een schaar(tje) en een (wimper)pincet. Tijd en geduld zijn ook geen overbodige luxe. Haasten wanneer je iets voor het eerst doet -vooral zo dicht in de buurt van je ogen- kan riskant en slecht voor je humeur worden.

Er bestaan veel verschillende nepwimpers, maar ik draag zelf natuurlijk altijd Matte & Shimmer Beauty nep wimpers. Tip: de Luna en Elara wimpers zijn het meest naturel en Luna is zelfs specifiek geschikt voor hooded eyes en kleine ogen.

 

luna wimpers lashes hooded eyes kleine ogen

Wimpers in de stijl ‘Luna’.

De nep wimpers voorbereiden

Voordat we met het plakwerk beginnen wil je ervoor zorgen dat de wimpers op maat geknipt zijn. Kunstwimpers hebben meestal een echte brede lash strip zodat ze bij allerlei verschillende maten ogen kunnen passen. Als je grote ogen hebt past de wimper misschien meteen, maar meestal zul je ze een stukje bij moeten knippen.

Leg de kunstwimper -nog zonder lijm- op je wimperrand om te bepalen hoeveel eraf moet. Knip altijd vanaf de buitenkant bij! Als je met je rechter wimper bezig bent knip je dus van rechts een stukje af en andersom. Als je twijfelt, knip dan een klein stukje af. Je kan altijd meer afknippen, maar niet een afgeknipt stuk wimper terug toveren. 

 

nep wimpers plakken beginners tips

Hoe plak je nep wimpers op?

Nu komt het plakgedeelte! Breng een laagje wimperlijm op de lash strip oftewel kunstwimper rand aan. Wimperlijm is niet zoals traditionele lijm meteen plakkerig! Het heeft een korte droogtijd. Je moet vaak 10-30 seconden wachten voor je de wimper daadwerkelijk op gaat plakken. Kijk op de verpakking van jouw wimperlijm wat de droogtijd is.

Nu komt het spannendste gedeelte van de nep wimpers aanbrengen! Maar dit gaat je lukken. Leg de wimper van bovenaf bijna op je eigen wimpers en duw het zachtjes aan totdat je de lijm op je ooglid voelt. Je plakt de wimper dus zo dicht mogelijk op je eigen wimpers, maar de lijm moet zich aan je ooglid hechten. Dus: met een beweging van boven naar beneden op je lash line leggen en tegen de huid van je ooglid aan drukken.

Zit ‘ie goed?

Controleer nu of de wimper naar wens zit. Zo lang de lijm nog niet volledig opgedroogd is kun je de plakwimper nog bijstellen. Een hoekje wat verder naar beneden of boven plaatsen bijvoorbeeld.

Is het toch echt even niet gelukt? Je kunt het gewoon opnieuw proberen. Haal de lijmrestjes van de wimper af, breng een nieuw laagje lijm aan en probeer het gewoon nog een keer. Rustig de tijd nemen en goed kijken. Is de lijm opgedroogd en zit je wimper goed op z’n plaats en vast? Dan is het je gelukt!

Hoe ging jouw eerste keer nep wimpers opplakken?

De wimpers op de foto’s in deze blog zijn van Matte & Shimmer Beauty.