shellac gel nagellak

Uitgetest: zelf gellak nagels zetten!

 

 

Een mooi nagellakje is leuk, maar het is allemaal wat minder leuk wanneer dat sneller dan gehoopt begint af te bladderen. Een verschijnsel waar je met nagellak nauwelijks omheen lijkt te kunnen. Tenzij je voor gellak gaat! Is dat niet moeilijk om zelf te doen? Ik heb het uitgetest met de gellak producten van Shellac!

Hoe werkt gel nagellak?

Om gel nagellak aan te brengen komt er een extra stap bij kijken: de lamp. Gellak droogt niet uit zichzelf op, maar heeft de belichting van een UV of LED lamp nodig om uit te harden. Resultaat daarvan is wél dat je manicure veel langer mooi blijft zonder schade. Meestal heb je het hier over weken. Tenzij je het er eerder af wil halen.

 

Is gellak geschikt voor beginners?

Ik ben zeker geen manicure expert en mij is het ook gelukt! In dit geval is het wel gepast om uit te gaan van het als-ik-het-kan-kan-jij-het-ook-principe. Gaat dus lukken.

Om te beginnen heb je een aantal dingen nodig. Een soort van starterskit, die bestaat uit een base coat, top coat, kleurtje en UV/LED lamp. Als je iemand bent die graag vooruit denkt schaf je wellicht ook nog een geschikte remover aan.

Om eerlijk te zijn heb ik maar 1 keer eerder geëxperimenteerd met gel nagellak: ik zit dus nog in de beginners categorie. Toch ging het me prima af. Ik ben begonnen met het aanbrengen van de base coat. Die moet je uit laten harden onder de lamp. Kleurtje eroverheen lakken, weer uit laten harden. Top coat aanbrengen en wederom voor de laatste keer onder de lamp uit laten harden. Ik had er ruim de tijd voor ingepland, want dat is erg handig als je iets doet waar je weinig ervaring mee hebt, maar het was toch sneller klaar dan gedacht.

 

shellac gel nagellak

Resultaat en extra tips

En toen had ik Shellac nagels! Wat vind ik daar nou van? Laten we zeggen dat er een groot verschil zit tussen de tevredenheid over de lak zelf en de tevredenheid over mijn nagellakvaardigheden. De gellakjes droogden namelijk fijn op onder de lamp en de gellak voelde erg sterk aan. Niet iets wat zomaar af gaat brokkelen. Waar ik minder tevreden over was, had ik voornamelijk aan mezelf te danken – iets te dik laagje base coat waardoor het kleurtje minder egaal pakt. Dat soort dingen. Maar oefening baart kunst!

Extra tips: werk met dunne laagjes. Je kan altijd meer lagen toevoegen, maar als de lak eenmaal uitgehard is onder de lamp is het een stuk lastiger om ze er weer af te halen. Nadat ik klaar was met de top coat aanbrengen heb ik de nagels nog even ‘opgepoetst’, en daar kwam die typerende gel nagellak glans echt mooi van uit!

Heb jij wel eens gel nagellak op gehad?