De vreemdste Tinder afknappers | Het leed dat daten heet

De mafste Tinder afknappers

Hoewel deze opmerkelijke situaties vast voor meerdere dating apps zullen gelden, heb ik op Tinder toch wel … unieke ervaringen opgedaan. Waar ik niet zo van gecharmeerd was, om het maar zo te zeggen. Misschien heb je wel eens iets vergelijkbaars meegemaakt…

 

Je hebt mensen en je hebt fietsbellen…

… Een wijze uitspraak van het orakel dat mijn omaatje is. Het is ook gewoon zo: soms kom je mensen tegen en af en toe zit er een flinke fietsbel tussen. Zo kwam ik in de goeie ouwe vleeskeuring app iemand tegen die we -voor de anonimiteit- maar even Jaël Fietsbel noemen. Jaël Fietsbel vond het spannend om met mannen te experimenteren en vroeg zich af of ik interesse had in een man die dat allemaal leuk vindt maar niet voor zijn geaardheid uit durft te komen. Super leuk en aardig, maar je beseft je wel dat je tussen de dames aan het swypen bent, toch? Of begint het weer tijd te worden dat ik m’n snor moet harsen? 

Pardon, volgens mij heeft je foto een hartaanval gekregen.

Soms zie ik foto’s voorbij komen waarvan ik oprecht even na moet denken. Je meldt je aan voor een app waar het doel is dat andere mensen je aantrekkelijk vinden. Elke foto die er van je bestaat of je zelf kan maken is een optie. Je kan 98023 selfies maken of zelfs een fotoshoot op het strand houden. ZO VEEL OPTIES. En van ál die opties. Kies je deze foto. Precies deze. Waar ging het mis?

En dan bedoel ik niet dat iemand een foto gekozen heeft die grappig bedoeld is of iets dergelijks. Dit is bloedserieus.

Zoiets, maar dan niet ironisch.

 

“Ik ben niet racistisch, maar … “

Ja, als iemand een zin op die manier begint weet je al waar het heengaat. Maar goed. Ik had dus een match. Dikke jippie. Na een kort gesprek wat al enigszins vaag begon kreeg ik de vraag ‘op wat voor mannen val jij?’ Beetje niet-originele kwalitatief uitermate teleurstellende vraag, maar voor ik kon antwoorden wilde hij nóg iets weten. ‘Je valt toch niet op Chinezen hé?’ vroeg hij direct erna. Kijk, als iemand iets zegt waardoor ik diegene niet meer serieus kan nemen, verander ik ook een beetje in een een trol. Zo besloot ik hem een vraag terug te stellen. ‘Wist je dat Chinezen ook mensen zijn?’ Daarna ging het alleen maar verder bergafwaarts. Niet-voor-herhaling-vatbare opmerkingen over Aziatische mensen, maar vond zichzelf niet racistisch omdat hij Chinees eten wel lekker vond. Oja, ik was een dom oppervlakkig wijf omdat ik zijn opmerkingen als racistisch bestempelde. Oké dan. Fijne dag. Match opgeheven.

Maak kennis met hatfishing

Mensen die, net als ik, een soort van extra deeltje aan hun hersenhelft hebben dat bepaalt dat een man haar op z’n hoofd moet hebben voor hij aantrekkelijk kan zijn: PAS OP. Voor hatfishing. Wasda? Gasten die op elke foto een muts of petje dragen om te verbergen dat ze kaal zijn. Niks mis met kaal zijn, alleen niet zo extreem mijn smaak. Maar ga niet doen alsof je haar hebt. Zoals de wijze Sidney van Temptation Island ooit zei: je hebt gewoon geen haar, man.

 

daten afknappers je hebt geen haar

 

Ik leef bij deze woorden.

Wat vind jij een afknapper op Tinder of tijdens het daten?