foundation tips droge huid make-up

Make-up | Foundation tips voor de droge huidjes!

Foundation tips als je een droog huidtype hebt

Een droger huidtype hebben kan nog best een struggle zijn met het aanbrengen van foundation. Helemaal als je ook last hebt van velletjes. Gelukkig zijn daar trucjes en oplossingen voor! Deze tips helpen mijn droge huidje vooruit wanneer ik mijn gezicht weer eens ga plamuren.

De basis voor foundation bij droge huid: moisturize!

Als je een huid hebt die snel droog is: moisturizer is vanaf nu een sleutelwoord. Je huid is droog en heeft vocht nodig. De drink-veel-water-tip ben je waarschijnlijk al bijna mee doodgegooid, maar het kan geen kwaad om toch nog eens te noemen. Breng dus een fijne moisturizer aan voordat je met je make-up begint. De Lait-Creme van Embryolisse is een betaalbare holy grail wat dat betreft.

 

No Title

No Description

 

Lipscrub op je gezicht?

Deze tip is heel handig als je last hebt van velletjes: prep je huid met een lipscrub! Lipscrubs bestaan vaak uit veilige -en zelfs eetbare- ingrediënten. Je lippen hebben erg dunne, gevoelige huid, dus deze tip is ook nog eens handig voor de droge én gevoelige huidjes. Even scrubben, schoonmaken en weg zijn de velletjes!

De juiste foundation voor een droge huid kiezen

De formule van de foundation die je kiest kan ook een hoop verschil maken. Over het algemeen benadrukken matte foundation een droge huid nogal snel. En we willen er niet uit zien als een stuk schuurpapier, da’s niet zo fabulous. Bij mezelf gaan matte foundations meestal zelfs oxideren; ik verander dan na het aanbrengen langzaam maar zeker in een oempaloempa. Ook niet zo charmant.

Waar moet je dan wel voor gaan? Als je tóch per se een matte foundation wil dragen, doe er dan een moisturizing primer onder. Over het algemeen gaan foundations met een dewy finish vaak beter op een droog huidtype. Let bij het kiezen van een foundation op woorden als dewy, glow, moisturizing, luminous, etc. Dat is vaak een dikke tip dat de finish niet matte maar naturel tot dewy is.

Om het af te maken

Setting sprays zijn je vriend! Bij een make-up look gebruik je meestal na de foundation ook poeders, die het geheel weer wat poederiger -en dus droger- kunnen maken. Setting sprays zijn niet alleen fijn om je make-up look langere houdbaarheid te geven, maar geven ook weer wat straling terug en nemen het poederige effect weg. Laat dat nou net zijn waar we op zitten te wachten. Ik wel, in ieder geval. Een dag zonder setting spray is een dag niet geleefd.

Let wel op …

Deze tips zijn voor een droge huid. Heeft je huid andere belangrijke eigenschappen, zoals acné, roodheid of gevoeligheid? Niet alle producten zijn daar even geschikt voor. Let dus goed op bij je aankoop en laat je informeren als je andere huidproblemen hebt.

Heb jij wel eens last van een droge huid?