Met deze tips gaat de pakketjesbezorger je weer lief vinden

Wellicht hebben de pakketjesgoden je gezegend met de ideale pakketbezorger, maar in realiteit is het een stressvolle baan met veel druk. En ja, daar komen helaas vaak genoeg misverstanden en frustraties uit. Het zijn ook maar mensen. Gelukkig zijn die met wat liefde en tips ook weer op te fleuren.

Een ouderwetse liefdesbrief

Je hoeft niet op perkament met een ganzenveer een liefdesverklaring te schrijven, maar briefjes schijnen het goed te doen. Heb je wel eens dat je gewoon thuis op je pakketje zit te wachten, maar opeens een ‘we hebben u gemist!’ briefje op de deurmat hebt liggen? Plak in het vervolg een briefje naast je deurbel. Iets in de richting van ‘ik ben thuis en kom eraan wanneer je aanbelt’. Heeft voor mij wonderen verricht!

Al helemaal als je -net als ik- de vloek van een huisnummer met cruciale toevoeging met je meedraagt is het erg handig om een extra instructie naast je deurbel te plakken. Verzendlabels worden namelijk niet altijd duidelijk genoeg gemaakt.

Als je toch niet thuis kan zijn …

Weet je wat het ding is? Pakketjesbezorgers zijn net mensen; ze houden helemaal niet van wachten in onzekerheid. Op hoop van zege aanbellen is aan de ene kant onderdeel van hun werk, maar door tijdsdruk is het zonde als ze wachten op niets. Wordt je pakketje onverwacht toch bezorgd op een moment dat je niet thuis kan zijn? Check even of je online de verzending uit kan stellen.

Vaak kan je niks meer aan de geplande bezorging veranderen, en dan komen wederom ouderwetse briefjes van pas. ‘Ben helaas niet thuis, s.v.p. bij buren/postpunt o.i.d. afleveren’. Ideaal is het niet, maar dan wordt de frustratie van aanbellen en wachten op een dichte deur tenminste bespaard. It’s something!

Ten slotte is niet iedereen hetzelfde. Als je de pakketjesman of -vrouw eens voorbij ziet komen, kan je het ook vriendelijk bespreken. Dat je misschien altijd van zolder moet rennen zodra er wordt aangebeld, maar wel thuis bent. Met een beetje liefde en communicatie komen we er wel!

Verlopen jouw pakketjesbezorgingen meestal soepel?