color changing foundation

Voordat je die gehypte color changing foundation wil gaan bestellen …

Wat is the deal met die color changing foundation?

Het lijkt wel helemaal viral te gaan: een foundation die zich aanpast aan je huidskleur en daarbij ook nog eens een hoge dekking geeft. Een ideaal product! Maar wat adviseert ome Marktplaats ons altijd? Als het te mooi is om waar te zijn … in dit geval lijkt het handig om een beetje onderzoek te doen voor je iets bestelt.

Omdat ik persoonlijk niet achter dit product en de marketing ervan sta ga ik er geen links naar plaatsen, maar de kans is groot dat je magische video’s en foto’s hebt gezien. In de video’s en op de foto’s gebruiken influencers een foundation met een hoge dekking die precies matcht met hun huidskleur. Spoiler alert: het product dat zij gebruiken is vaak een andere foundation dan die geadverteerd wordt.

Hoe zit het dan?

Zo heb ik bijvoorbeeld onderstaand videofragment vaak in de color changing foundation campagnes gezien, terwijl deze video een review is van een dame die een CC cream (van een ander merk) gebruikt. Niet helemaal hetzelfde dus. Ook foto’s waarmee wordt geadverteerd blijken soms zelfs van foundations die niks te maken hebben met verandering van kleur en aanpassing aan je huid.

No Title

Finally purchased the right Erborian CC Cream foundation that changes its color to adjust to your skin tone. Does it work for brown/dark skin? Watch to find out!

 

Maar er is meer! Zo heeft Jeffree Star met gevaar voor eigen leven de gehypte zogenaamde color changing foundation getest. Ik kan er kort maar krachtig over zijn: hij was niet erg blij met het resultaat. Integendeel zelfs. Als je nog steeds nieuwsgierig bent kan je hier zijn uitgebreide video review bekijken:

No Title

Hi… Today is my first review of 2019 and my face already wants to retire hahaha We are testing and reviewing the viral skin color changing foundation! You guys highly requested this.. I’ll let the footage speak for itself. WANT MORE?? ⭐️ WATCH MY BOYFRIEND DO MY MAKEUP!

Het staat je natuurlijk vrij om te kopen wat je wilt, maar het zou zonde zijn als je geld uitgeeft aan een product wat toch tegenvalt. Daarom blijft mijn tip: doe je research! Vooral als het zo perfect lijkt … je zuurverdiende centen en liefde voor make-up zijn meer dan een schrale teleurstelling waard, toch?

Had jij de color changing foundation voorbij zien komen?