Sephora Nederland

Zal Sephora ooit nog naar Nederland komen? Dit is waarom

Ik moet altijd weer een traantje wegpinken als ik me bedenk hoe lang Nederlandse make-up fanaten zonder een Sephora in de buurt door het leven moeten. Als je aan de Duitse grens woont heb je dan nog misschien geluk, maar de rest van ons moeten ouderwets bestellen of een wereldreis maken. Zal Sephora ooit nog terug naar Nederland komen? Ik heb er flink over na zitten denken …

Wat er voor Sephora in Nederland te behalen valt

Nederland is maar een klein landje en dat levert natuurlijk een stuk minder centjes op. Gelukkig is er meer om rekening mee te houden! Amerikaanse high-end make-up merken hebben de laatste jaren aardig wat populariteit en bekendheid in Nederland gewonnen. De kans is dus groot dat een tweede Sephora poging een stuk succesvoller zou uitpakken dan het verdriet waar het de vorige keer op uit is gelopen.

Maar hebben wij Sephora eigenlijk nog wel nodig?

Dat vraag ik me dus aan de andere kant af. Douglas, The Make Up Spot, ICI Paris XL, Hudson’s Bay etc. verkopen -helemaal bij elkaar opgeteld-  best wel veel van de merken die Sephora verkoopt! Zelfs Huda Beauty vind je in Amsterdam (bij The Beauty Editor). Behalve een paar losse merkjes als Fenty Beauty en Morphe is alles eigenlijk al hier te vinden. Zou het misschien beter zijn als die laatste paar merken over bestaande Nederlandse winkelketens worden verdeeld? Of dat nou een ‘betere’ oplossing zou zijn of niet; het zorgt er wel voor dat Sephora minder unieks in huis heeft. En dan moeten ze gaan concurreren. En dat kost moeite. En geld. En dat willen ze juist verdienen, niet uitgeven.

Al met al zou ik enorm blij zijn als Sephora weer naar Nederland zou komen, omdat het zo’n uniek make-up-hemel-gevoel geeft. Maar het zou me wel verbazen. Laten we er het beste van hopen.

Denk jij dat Sephora ooit nog naar Nederland komt?