wilde babyharen temmen

Hoe tem je eigenwijze babyhaartjes? | Tips

Babyhaartjes die omhoog staan fixen, hoe doe je dat?

Babyharen, dat zijn die korte schattige haartjes aan het begin van je haarlijn. Hoe schattig het ook klinkt, zo eigenwijs kunnen ze zijn. Lekker je verse kapsel verpesten door prominent om hoog te gaan staan. Zelf heb ik er ook wel eens last van. Of ik kan beter zeggen, had, want ik heb eindelijk een fijne oplossing gevonden!

 

Als je je haar stijlt …

Je haar stijlen kan er nog wel eens voor zorgen dat die babyhaartjes nóg eigenwijzer worden. Alsof je ze met het stijlen oplaadt om omhoog te staan. Als je die haartjes ook probeert te stijlen, stijl ze dan niet gewoon recht naar beneden, maar met een soort bochtje naar ‘binnen’ (richting je voorhoofd). Dat zorgt er bij mij al voor dat ze wat minder springerig staan.

Haarspray en tandenborstel

Niet de tandenborstel van je broertje of zusje hiervoor gebruiken, dat is gemeen. Je kan de eigenwijze babyharen temmen met wat haarspray en een tandenborstel. Spray de haarspray op de tandenborstel en kam hiermee de babyhaartjes naar beneden. Door de hold van de spray blijven je haartjes in de gekamde houding staan. Werkt dat niet? Dan is er nog zwaarder geschut.

Babyhaartjes in model brengen met wax

 

Om babyhaartjes in model te brengen met wax heb ik een wondermiddeltje ontdekt: Red One haarwax, de rode pot. Ik omschrijf dit spulletje altijd als superlijm voor je haar. Extraatje: het ruikt een beetje naar snoep. Doet me denken aan gummybeertjes. Ik noem het dan wel superlijm voor je haar, maar het plakt niet aan je vingers. Het is wel eventjes proberen en uitvogelen hoe veel jouw koppige babyhaartjes nodig hebben om getemd te worden zonder dat je te veel gebruikt, maar dat merk je snel genoeg.

Ten slotte wou ik nog even kwijt dat het zonde is om je babyhaartjes af te knippen of te scheren. Hoe korter ze zijn, des te makkelijker ze omhoog gaan staan. Je babyharen vormen daarnaast het aanzicht van je haarlijn en je gaat er dus al snel een beetje anders uitzien als je hiermee gaat aanmodderen. Let them be en tem ze!

Heb jij wel eens last van eigenwijze babyharen?