tips zo voorkom je miskopen op aliexpress

Miskopen op AliExpress, hoe voorkom je dat?

Miskopen op AliExpress voorkomen

Het is grappig om het internet af te struinen en plaatjes van gigantische miskopen van sites als AliExpress en Wish tegen te komen, maar als het je zelf overkomt is het misschien iets minder grappig. Het levert hilarische plaatjes op, maar je had waarschijnlijk liever gewoon het product gehad dat op de foto stond. Met deze tips zorg je ervoor dat dat lukt!

Kijk altijd naar reviews

Dit is natuurlijk de meest voor de hand liggende tip, maar je kan meer uit reviews halen dan je misschien zou denken! Het is belangrijk om in ieder geval altijd naar foto’s te zoeken. Dan heb je een plaatje van wat je kan verwachten.

Maar ook geschreven reviews zijn erg handig. Daar wil nog wel eens informatie in staan over hoe de maten uitvallen. Want de maattabellen zijn ook niet altijd even betrouwbaar. En zin om mezelf van top tot teen op te meten heb ik ook meestal niet.

 

Vraag foto’s aan de verkoper

De jurk op de foto in deze blog heb ik niet zelf gekocht, gelukkig. Het eerste plaatje sprak me heel erg aan. Ik zag mezelf er al helemaal in shinen, maar drukte toch even op de ‘contact verkoper’ knop in plaats van de ‘bestel nu’ knop. In het bericht vroeg of ik of de verkoper meer foto’s van het jurkje had. Nou, die heb ik gekregen. Mijn droom viel in duigen, maar ik heb mezelf van een miskoop kunnen behoeden!

Als het te mooi is om waar te zijn …

… Dan is dat het vaak ook. Dat hebben we wel van ome Marktplaats geleerd. Ook op Aliexpress -en vergelijkbare sites- kun je dit principe toepassen, vooral wat de prijs betreft. Als iets echt BELACHELIJK goedkoop is, is de kwaliteit vaak net zo belachelijk. Uitzonderingen daar gelaten natuurlijk. Maar bijvoorbeeld met make-up kwasten heb ik wel degelijk verschil gemerkt tussen 138 kwasten voor 2 cent, een appel en een ei of een kwastenset voor een nog steeds goedkope maar geloofwaardigere prijs.

Al met al zijn er nog aardig wat manieren om informatie te verzamelen over producten van AliExpress, zelfs als er geen reviews zijn. Misschien valt een product alsnog een keertje tegen, maar deze tips hebben mij in ieder geval een teleurstellende outfit bespaard!

Wat is jouw ergste AliExpress miskoop?