Een strakker figuur in dat mooie jurkje of outfit – ook voor grotere maatjes!

 

 

Nee, ik heb het hier niet over een dieet. Ook zonder minder te snoepen of dat lekkere hapje te moeten laten staan kun je jouw vormen laten uitblinken. Daarom deze kleine handleiding over shapewear en vormkeuzes in outfits!

Kies wat je wil benadrukken

Wat vind je mooi aan jezelf? Wat wil je laten zien? Het kiezen van de juiste outfit en shapewear begint met het vormen van jezelf; het bedenken van een soort ideaal plaatje. Met dat plaatje bedoel ik een beeld van welke lichaamsdelen je wil laten zien, en wat je wat beter zou willen vormen.
Voorbeeldje: ik ben persoonlijk best tevreden met m’n bovenlijf en benen. M’n hip dip vind ik dan weer wat minder. Ik kies dan ook graag voor een pasvorm in kleding die rond en boven m’n taille strak valt, maar iets losser zit rond m’n heupen (of in een zandlopermodel voorgevormd is). Resultaat: waar ik blij mee ben wordt benadrukt en door de losse of gevormde fit valt m’n hip dip nauwelijks of niet meer op!

Extra tip: zorg dat je ondergoed lichtelijk losjes zit. Hij moet niet van je afzakken – dat veroorzaakt wellicht ongemakkelijke situaties, vooral met rokjes en jurkjes, maar ondergoed dat strak zit creëert soms de illusie van (even bot gezegd) ‘vetrandjes’. Terwijl je je lichaam gewoon in een strakke lijn kan showen!

 

Laat shapewear je een handje helpen

Soms heb ik het idee dat er een lichtelijk taboe op corrigerend ondergoed heerst, of een soort van idee dat het vooral voor vollere of oudere personen is. Onzin! Het is niet meer of minder dan gewoon corrigerend ondergoed. En als je een plekje aan je lichaam hebt dat je graag een beetje zou corrigeren met een simpel kledingstuk is daar niks mis mee. Gewoon doen!

Voor een optisch wat strakkere buik en soepeler lopend heuplijntje onder een jurk of rok is deze modellerende onderjurk van LASCANA een handige keuze! Dit specifieke modelletje heeft daarbij ook nog een extra platte zoom, zodat je niet zo’n gekke overgang ziet zitten.

Als je met het corrigeren de focus wat meer op je heupen wil leggen kun je ook gaan voor een bodyformer broekje. Voor een strakkere taille zijn er tegenwoordig ook mooie corsetten die niet op hoeven te vallen onder je kleding tot aan corrigerende body’s, zodat je je niet druk hoeft te maken om randjes of overgangen tussen corrigerend kledingstuk en BH.

Kort samengevat is het eigenlijk best makkelijk! Laat zien wat je in huis hebt en laat -misschien met wat hulp van een modellerend stukje- puntjes waar je eigenlijk misschien wat minder zeker over bent naadloos aansluiten op je mooi gevormde lijntje.

In wat voor outfit voel jij je het mooist?