Vooroordelen over plastische chirurgie: wat klopt er wel en niet?

 

Hoewel het taboe op plastische chirurgie flink lijkt te zijn gedaald, heersen er vaak toch nog bepaalde ideeën rondom het onderwerp. Vooroordelen die vaak uit een soort nieuwsgierigheid voort lijken te komen. Zie je niet meteen dat het nep is? In dit artikel hoop ik wat ongelukkige gedachten de wereld uit te helpen.

“Je merkt toch direct dat het nep is?”

Een plastische ingreep is weinig nep aan. Het is een echte ingreep met echte resultaten die je toch écht kan zien en voelen. Nu weet ik ook wel dat met die uitspraak vaak bedoeld wordt dat het niet natuurlijk is … je bent er niet mee geboren. Maar zie je dat meteen?

Het antwoord: ligt eraan wat je zelf wilt. Om even een borstvergroting als voorbeeld te nemen: als je een formaat borsten wilt waarvan de verhoudingen niet zo vaak au naturel voorkomen, zal dat niet helpen om het er natuurlijk uit te laten zien. Wel zijn er allerlei opties om de borstvergroting er zo natuurlijk mogelijk uit te laten zien. Als je dat wilt natuurlijk; niets is verplicht. Het gewenste resultaat zal voor iedereen anders zijn.

Zo hebben het formaat, de vorm en de plaatsing van de implantaten allemaal invloed op het eindresultaat. Afhankelijk van de dikte van je huid kan je ze onder of boven je borstspier laten plaatsen of zelfs aanvullen met eigen vet om een implantaat beter te bedekken. Zo zijn er voor verschillende soorten plastische chirurgie altijd verschillende opties die bij jouw lijf en wensen passen.

 

duck

 

“Als afvallen niet lukt kun je gewoon je vet weg laten zuigen”

First things first: liposuctie is geen dieet of afvalmethode. Ja, het is een methode om vet te verwijderen, maar het resultaat is alleen plaatselijk. Liposuctie is dan ook met name een fijne optie als je na al dat harde trainen toch die love handles of een ander plaatselijk hardnekkig vetje tóch niet weg krijgt. Als je gewoon in het algemeen af zou willen vallen is een verandering in eet-en-beweegpatroon aan te raden. Cliché maar waar.

 “Een plastische ingreep is geen oplossing”

Dit is een mening die ik toch vaak hoor. “Je moet jezelf accepteren in plaats van veranderen”. Een mening die je best mag hebben, maar niet voor iedereen geldt. Je kan best tevreden zijn met je lijf, maar ongelukkig zijn door dat ene lichamelijke dingetje wat je echt niet mooi vindt. Waarom zou je dat dan per sé moeten accepteren als je het gewoon kan laten verbeteren en je er nooit meer slecht over hoeft te voelen?

Al met al is plastische chirurgie iets heel persoonlijks. Ik kan hier algemene informatie bieden, wat ik heb gedaan, maar voor details en serieuze plannen geldt: ask a doctor, not a blogger. Ieder lichaam, elke wens en elke behandeling is anders.

 

Zou jij iets aan jezelf laten veranderen?