beautyblender instaclean review

Je Beautyblender schoonmaken zonder water? | Beautyblender Instaclean review

Beautyblender Instaclean review

Sinds ik zag dat Beautyblender de Instaclean introduceerde wilde ik ‘m al testen. Met een simpele spray in een handomdraai je beautyspons schoonmaken, wie wil dat nou niet? Hier is de Beautyblender Instaclean review.

Er zijn allerlei manieren om je Beautyblender (of andere make-up spons) schoon te maken. Van Beautyblender Solid Cleanser tot afwasmiddel en zelfs het gebruik van een magnetron: het is altijd met water! Dat maakt de Beautyblender Instaclean een erg interessant product: je hebt hier namelijk geen water voor nodig.

Het gebruik is daardoor heel simpel: spray de Instaclean op je make-up spons. Hierdoor komt het vuil ‘los’ van de spons en hoef je het alleen nog maar met een droge, schone doek er van af te vegen. Easy! Ik kan typen wat ik wil, maar dit is een goed voorbeeld van een product waarbij beelden veel meer helderheid geven dan woorden. Daarom heb ik onderstaande video gemaakt, waarin ik de Instaclean test op een make-up spons die op z’n zachts gezegd wel een schoonmaakbeurtje kon gebruiken.

 

Werkt het? Yes! Zoals in de video te zien is kwam het vuil goed los van de spons, maar niet alles in één keer. Dat ik een paar keer moest sprayen en vegen om de spons helemaal schoon te krijgen lag waarschijnlijk grotendeels aan het feit dat het gewoon een erg vieze spons was. Als ik de Beautyblender met water en speciale zeep schoon had gemaakt had het me ook meerdere pogingen gekost. De spray zorg er in ieder geval duidelijk voor dat het vuil zich scheidt van de spons.

Wanneer is de Beautyblender Instaclean handig?

Wanneer je even niet de mogelijkheid hebt om je make-up spons met water en zeep te reinigen is dit ideaal. Misschien ben je een make-up artist en heb je niet altijd de tijd of mogelijkheid om tussendoor je spons te wassen. Of is je wastafel gewoon best wel ver van je make-up hoek. Als je een make-up spons gebruikt om meerdere verschillende make-up producten aan te brengen en te blenden (denk aan zowel cream contour, foundation, concealer en liquid highlighter) kan het ook erg handig zijn om je spons tussendoor even een spray te geven!

Nog een paar tips voor het gebruik van de Beautyblender Instaclean:

  • Gebruik niet te veel van de spray. Omdat je gewend bent om je spons nat schoon te maken ben je onbewust geneigd om meer spray te gebruiken dan nodig is. Dat kan zonde zijn! De spray is een soort mist; je spons hoeft niet helemaal nat aan te voelen voordat je er genoeg op hebt gedaan.
  • Spray direct op de spons (en niet bijvoorbeeld op het doekje waarmee je de spons af wilt vegen).
  • Je kan de Instaclean ook voor kwasten gebruiken. Erg handig als je met verschillende (felle) kleuren oogschaduw werkt!

Al met al vind ik de Beautyblender Instaclean een heel handig product voor wanneer je even geen water tot je beschikking hebt, maar toch je spons weer reinigen. Of als je net die cream contour geblend hebt en je niet de rest van je make-up een donkerbruine finish wilt geven met de resten daarvan die op je Beautyblender zitten. Handig!

De Beautyblender Instaclean kost €16,95 en is onder andere verkrijgbaar bij The Makeup Spot en Douglas.

Hoe vaak maak jij jouw make-up spons schoon?