label nagellijm

Achter de schermen | Zo is de Matte & Shimmer Beauty nagellijm tot stand gekomen

Er is aardig wat werk in gaan zitten, maar waar een wil is, is een weg: deze zomer heb ik mijn webshop Matte & Shimmer Beauty kunnen lanceren! Je vindt er momenteel 5 verschillende stijlen kunstnagel sets. Die mooie nageltjes moeten natuurlijk wel aangebracht kunnen worden. Een ander merk nagellijm verkopen is niet waar ik op doelde en daarom heb ik gewoon een eigen lijm uit kunnen brengen. Nouja, ‘gewoon’… daar zit natuurlijk een proces achter! Het leek me wel eens interessant om daar wat meer over te vertellen, dus lees gezellig mee.

Waar begin je?

Er zijn -voor alle cosmetische producten trouwens- verschillende opties om een eigen label product te maken. Je kan een eigen formule laten ontwikkelen, maar dat kost veel tijd en geld omdat alle cosmetica aan allerlei eisen moeten voldoen en je formule uitgebreid getest moet zijn. Daarom heb ik ervoor gekozen om met een bestaande formule te werken.
De voordelen van een bestaande formule gebruiken zijn dat het een stuk betaalbaarder is en dat de formule al getest is en aan de eisen voldoet, als het goed zit. Nadeel? Je bent waarschijnlijk niet de enige in de wereld met die formule. Dat betekent trouwens niet dat je geen keuzes hebt. Ik heb een aantal verschillende lijmen getest van verschillende leveranciers en met verschillende droogtijden. Na wat persoonlijke testjes heb ik de lijm die ik het fijnst vond gekozen. Dat was de lijm met een kwastje en een middellange droogtijd, zodat je niet direct je vingers aan elkaar plakt en je dankzij het kwastje sowieso al niet zo snel knoeit.

 

lijm label sticker

 

Wat moet er allemaal op het label?

Na al dat testen en kiezen is het resultaat een kaal potje lijm. Daar moet natuurlijk een label op! Ook dat is niet in 10 minuutjes gefixt. Je wilt natuurlijk een leuk, aantrekkelijk label, maar het label moet ook aan allerlei eisen voldoen. Een aantal informatiepunten, waarschuwingen en alle ingrediënten moeten in het label verwerkt zitten. Gelukkig is daar een handleiding voor te vinden.

Vervolgens heb ik alle informatie die het label moet bevatten gecombineerd met het Matte & Shimmer Beauty logo. Na wat tijd en werk was dat ontwerp af. Leuk, maar dat moet uiteraard op de verpakking komen! Ik heb voor mijn nagellijm stickers contact opgenomen met en de stickers laten drukken bij Stickerwinkel.com. Erg fijn, want zij konden mij (als newbie zonder eerdere ervaring met labels laten drukken) goed advies geven over het formaat, grootte van lettertype en zelfs nog wat design puntjes!

Bijna klaar …

Nadat we dat achter de rug hadden werd het tijd om de potjes lijm en de labels te bestellen. Omdat ik de labels en de potjes lijm van verschillende leveranciers heb resteerde mij niet veel anders dan de labels zelf op de potjes te plakken. Gelukkig is dat niet zo veel werk. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een leverancier te kiezen die de labels voor je ontwerpt en opplakt, maar daar komen extra kosten bij kijken. Het kan dus geen kwaad om uit te zoeken hoe groot de prijsverschillen tussen de verschillende opties zijn.

Het is een heel verhaal geworden, maar het resultaat mag er zeker zijn: Matte & Shimmer Beauty nagellijm! Toch weer een werkje om trots op te zijn.

 

Had jij een idee van wat er allemaal bij komt kijken als je een eigen label cosmetisch product uit wil brengen?