makeup revolution conceal and define concealer review

Makeup Revolution Conceal & Define concealer | Echte budget must-have?

Makeup Revolution Conceal & Define concealer | Review

Het is een nieuwe concealer, hij is budgetproof, en het zou een perfecte dupe zijn voor de populaire high-end Tarte Shape Tape concealer; dat zijn hoge verwachtingen! Maakt de Revolution Conceal & Define concealer deze verwachtingen waar? Daar kun je hier achter komen.

Een prijs van €4,90 kan je in ieder geval niks over zeggen. Dat zit niet eens zo ver af van de echte budget merken die je in drogisterijen vindt. De Makeup Revolution Conceal & Define concealer is bij een paar Nederlandse webshops te koop, waaronder Notino, waar ik ‘m besteld heb. Wat ik wel een fijne webshop vind, want er zijn allerlei merken te vinden: van MAC en Benefit tot Real Techniques en Inglot, enzovoorts. Leuk om even te bekijken.

Maar, het ging over concealer! Wat kan de Makeup Revolution Conceal & Define concealer allemaal? Nou, ten eerste hebben we graag onze donkere kringetjes bedekt. Vind ik wel zo fijn. Maar daarnaast kun je deze concealers ook als liquid contour gebruiken. Spannend!

Tip: als je het moeilijk vindt om online de juiste kleur te vinden, zoek dan op Youtube video reviews in plaats van foto’s. Op bewegend beeld kun je kleur toch wat beter inschatten. Typ de naam van het product in en scroll door tot je iemand of een paar personen vindt die dezelfde huidtint als jij hebben. Kijk even welke kleur zij gebruiken en voilá.

makeup revolution conceal and define concealer review

Foto links: Makeup Revolution Conceal and Define concealer aangebracht. Rechts: uitgeblend en afgepoederd. Alleen aan de rechterkant van m’n gezicht, zodat je het verschil kan zien.

Een fijne dekking geeft ‘ie zeker! Ik denk dat je er een tattoo niet volledig mee weg krijgt. Wat ik ook niet met 100% zekerheid kan zeggen, want ik heb niet van dat mooie inkt in m’n lijf. Het donkere onder m’n ogen wat verdwenen is daarentegen geeft wel goed concreet nieuws: het werkt!

Wat ik daarbij ook heel fijn vind is dat de concealer bij mij niet oxideert. Ik heb wel eens een concealer gehad waarvan ik door de dag heen een soort donkere, oranje-grauwe vlekken onder m’n ogen kreeg. Minder leuk. Deze concealer doet dat dus niet!

Maar kan je hier ook fijn mee contouren? Ja! Dat is dan niet direct op de foto te zien, maar de concealer is redelijk ‘zacht’ van structuur, waardoor ‘ie met een beautyblendertje moeiteloos in je huid smelt. Vergeet niet af te poederen, want vloeibare producten trekken wel in lijntjes als je ze niet afpoedert. Tenzij je gezegend bent met een lijntjesloos huidje, dan kan je alles doen en laten wat je wilt.

Conclusie: de Makeup Revolution Conceal & Define concealer is een echte budget topper! Voor een prijs als deze probeer ik altijd wat minder hoge verwachten te hebben, maar het is me alleen maar meegevallen. Als je een betaalbare concealer zoekt, is hier je nieuwe beste vriend.

Heb je liever een budget concealer of  een high-end concealer?