tips om op instagram te groeien

Realistische tips om je Instagram te laten groeien

Realistische tips: hoe laat je jouw Instagram account groeien?

Nee, ik heb mezelf niet tot Instagram Queen verklaard, maar ik heb wél wat realistische tips die je kunnen helpen om je Instagram account te laten groeien. De algoritmes werken vaak niet mee, dus dan moeten we het anders aanpakken! Zo help je de groei van je Insta een handje.

Oneerlijk?

Laat ik eens beginnen door te vertellen wat eigenlijk niet zo helpt. Sommigen beschouwen deze Instagram groeimethodes als oneerlijk, maar dat is een andere discussie. Ik zeg: je helpt jezelf er niet zo veel mee. En dan heb ik het over volgers kopen en volgers generen door te volgen en te ontvolgen. Vooral dat laatste kunnen mensen zich zelfs flink aan ergeren.

Waarom helpt het niet? Nou, je aantal volgers is dan wel hoger, maar de accounts die je volgen hebben dat niet uit eigen initiatief gedaan. Het is geen spontane interactie. Daardoor zullen je nieuwe volgers nauwelijks tot geen andere interactie geven. Ze zijn minder tot niet geneigd om je foto’s te like’en of een reactie te plaatsen. Dit verlaagt het engagement van je account en maakt je account voor bedrijven etc. minder waard. Die kijken tegenwoordig vaak wel iets verder dan alleen het aantal volgers.

 

https://www.instagram.com/p/Biz02npB01F/?taken-by=matteshimmer

 

Hoe laat ik m’n Instagram account dan wél groeien?

Vergroot de kwaliteit van je content zo veel mogelijk. Ja, dat helpt echt. Vooral in combinatie met de volgende tips. Probeer zo goed mogelijke foto’s te plaatsen en vergeet daarbij uiteraard de hashtags niet. Gebruik hashtags die aansluiten op jouw foto’s en publiek.

Om je Instagram account te laten groeien is interactie het sleutelwoord. Daarbij is het leuke aan interactie dat je het zelf kunt beginnen! Tijd stoppen in likes en reacties achterlaten bij anderen loont zich echt uit. Dat werkt als volgt:

  1. Je laat comments en reacties achter bij vergelijkbare accounts. Je weet dan dus dat diegene waarschijnlijk geïnteresseerd is in het type content dat je maakt.
  2. Door de reacties en comments word je sneller en meer gezien. Wie is dat, die die leuke reactie achter heeft gelaten?
  3. Hoe hoger de kwaliteit van je foto’s, des te meer iemand geneigd is om je ook te gaan volgen nadat ze jouw accounts eens hebben gezien.

Het is dus een treintje van zorgen dat je gezien wordt door middel van interactie en zorgen dat je daarna ook gevolgd wordt door jouw prachtige foto’s en fleeky feed.

Deze tips hebben mij in ieder geval veel geholpen om te komen waar ik nu ben. Ik heb zit nu bijna op de 14.000 volgers en het volgende doel is de 20.000! Dan komt er een feestje.

Hoe zorg jij ervoor dat jouw Instagram account blijft groeien? Vind je dat moeilijk?