lime crime bestellen nederland

Lime Crime Venus XL + Venus 3 review & look!

Lime Crime Venus XL + Venus 3 review

 

Lime Crime heeft niet stilgezeten de laatste tijd! Eigenlijk zijn in vrij korte tijd 2 nieuwe palettes uitgebracht: Venus XL en Venus 3. Mijn Instagram status heeft zich zodanig ontwikkeld dat ik van het merk hier en daar wat PR ontvang, en zo heb ik dus ook deze palettes mogen testen en gebruiken voor Instagram looks (daarover binnenkort meer). Waarom niet een blog review? Hier de review van het Lime Crime Venus XL oogschaduw palette en het Venus 3 oogschaduw palette.

De kleuren & swatches van Lime Crime Venus XL en Lime Crime Venus 3

Het Venus XL palette bevat uiteraard een stuk meer kleuren dan Venus 3. Venus XL heeft een variatie aan warme, rode en bruine tinten en van alles wat daar tussenin ligt. Venus 3 geeft wat meer zachte en paarse roze vibes. De palettes hebben wel wat overeenkomsten qua kleuren, zoals een koraal achtig tintje, maar zoals je ook wel aan de swatches kan zien is de toon van de palettes als geheel toch echt net wat anders.

 

Lime Crime Venus 3 swatches

lime crime venus 3 swatches

 

Lime Crime Venus XL swatches

IMG_4436

Wat pigmentatie betreft heb ik over beide palettes weinig te klagen. De kleuren hebben een goede pay-off en komen netjes op m’n arm terecht. Onderling zit er ook weinig verschil. Als ik voor make-up politie moet spelen zou ik zeggen dat Venus XL net wat sterker kleur afgeeft op het eerste gezicht, maar om de kwaliteit zou ik geen van beiden laten liggen. So far, so good. Vooral van de paarse kleur in het Venus 3 palette ben ik onder de indruk, want paars is blijkbaar een vervelend lastige kleur om gepigmenteerd te produceren. Ik heb meerdere keren een paarse kleur in een palette gehad waarvan ik denk, ja, ik had het beter met een paars stoepkrijtje kunnen proberen. Dus da’s een plus van Lime Crime.

Maar wat heb je aan oogschaduw op je arm? Juist, laat ik het ook eens op m’n oogleden proberen. Daar koop je het toch uiteindelijk voor.

https://www.instagram.com/p/BfwN81gByR_/?taken-by=matteshimmer

https://www.instagram.com/p/BiXd58_h5B5/?taken-by=matteshimmer

 

Zoals je ook in de omschrijving kan lezen is de eerste ooglook gemaakt met het Venus XL palette (en Lime Crime Diamond Dew, een soort liquid glitter oogschaduw om het af te maken). De tweede look is gemaakt met het Venus 3 palette en een liquid lipstick van Lime Crime als de eyeliner.

Qua prijs is Lime Crime toch wel een high-end merk, wat ook aan de prijs te merken is. Toch voldoen ze wat mij betreft met deze palettes aan de verwachtingen die zo’n prijskaartje met zich meebrengt. Het design van de palettes is tof, de kwaliteit is wat je zou verwachten en de kleuren blenden fijn. Niemand is perfect, dus vooral in een groot palette zit er altijd wel een kleurtje bij wat misschien niet je favoriet is, maar Lime Crime heeft met deze palettes mooi aan de standaard weten te voldoen.

Welke Lime Crime palette vind je mooier: Venus XL of Venus 3?