foundation tips droge huid make-up

Het wordt weer warmer & zo blijft je make-up beter zitten

Het zonnetje komt er weer aan! Als je ook geen zin hebt in zonnebrilpootjesafdrukken op je neus en de hele dag fleeky wil blijven, pak dan eventjes deze tips mee.

Geen pootjes van je zonnebril afdrukken op je neus

Vind je die rondjes op je neus ook zo irritant? Weg ermee! Ik word er in ieder geval niet blij van. Ik probeer met warmer weer make-up looks zonder foundation te dragen, maar niet iedereen voelt zich daar comfortabel bij. En misschien wil je wel gewoon elke dag een glamour look rocken, ook al is het een stukje warmer.

Dus, hoe voorkom je die afdrukken? Zorg dat er op dat gebied zo min mogelijk vloeibaar product zit. Als je een concealer hebt die redelijk matcht met je huid, gebruik daar dan een klein beetje van om je neus te bedekken. Concealer heeft vaak een sterkere dekking dan foundation en zo heb je dus minder product nodig. En hoe minder product je gebruikt, des te minder mogelijkheid tot verschuiven en overdragen van product … op je zonnebril. Waardoor je die charmante afdrukjes krijgt.

Als je toch het grootste deel van de dag je zonnebril op gaat houden, kun je ook proberen je foundation in dat gebiedje weg te laten … blend het dan wel zodanig dat je niet een dikke overgang ziet. Ten slotte is het wél belangrijk om het goed af te poederen, want poeder houdt make-up op z’n plek!

 

Primer make-up volgorde

 

Een primer die bij je huidtype past

Primer draagt ook veel bij aan het behouden van je make-up, maar minstens net zo belangrijk is dat de primer bij je huidtype past. Als je een droge huid hebt wil je dat een primer je huid voedt, en als je een vetter huidtype hebt kan een matte primer je meer helpen. Zodat je wat minder gaat glimmen, bijvoorbeeld.

Blotting paper!

Aangezien iedereen met het warme weer wat sneller gaat glimmen en misschien wel zweten, is blotting paper je nieuwe buddy. Je kunt ze van allerlei merken kopen, ook bij de drogist. Je neemt ze makkelijk mee en gebruikt ze om olie van je gezicht te deppen. Daardoor heeft het ook een matterend effect. Gebruik die tip!

Vergeet de setting spray niet

Haal daarbij fixing spray en setting spray niet door elkaar. Setting spray is gemaakt om je make-up te ‘setten’ en dus op z’n plek te houden. De klassieker van Urban Decay blijft een aanrader, maar als je liever voor iets betaalbaarders gaat heeft NYX ook hele fijne sprays.

Geniet van het zonnetje!

Het is leuk als je make-up op z’n plek blijft, maar als er toch iets verschuift hoeft dat de pret niet te bederven. Het zonnetje in Nederland is al zo schaars, daar kun je beter van genieten!

Draag jij nog foundation met warm weer?