sephora dusseldorf konigsallee

Make-up werkingen & beloftes waar je geen ene fluit aan hebt

Het is mooi wanneer make-up z’n werk doet en beloftes nakomt, maar sommige dingen heb je eigenlijk helemaal geen ene baksteen aan. Maar leuk bedacht.

 

‘Blijft 24 uur zitten’

Newsflash: make-up 24 uur dragen betekent dat je er dus ook mee gaat slapen. Als je heel graag je huid wilt verpesten is dat dus iets wat je gaat doen. Met uitzondering van een make-up marathon kan ik geen situatie bedenken waar je zo lang make-up gaat dragen. Gelukkig willen de meesten goed voor hun huidje zorgen en slapen dus niet met make-up. In het algemeen dan. Iedereen is wel eens een keertje te moe. Lekker foundation en mascara op je kussen smeren. Maakt niet uit, want wasmachine. Maar verder halen we make-up s’avonds netjes eraf.

Mascara die je wimpers verlengt

Is fissa? Zijn het extensions? Geen enkele mascara maakt je wimpers letterlijk langer. Zeg dan gewoon dat het een optisch effect is. Doordat je wimpers zwarter zijn, kun je de puntjes ook nog eens zien. Dat weet iedereen, maar toch komen er van de leuke reclames met nepwimpers op TV, die de werking van een mascara moeten bewijzen. Terwijl die mascara voor geen seconde gebruikt is op het model. Maar goed. Marketing. Het is een kunst.

https://dlp2gfjvaz867.cloudfront.net/product_photos/38349123/61vfxaMBWlL._SL1000__original.jpg

Laten we maar hopen dat dit product voor een keertje z’n belofte niet nakomt. Zou een beetje jammer zijn.

Waterproof

Je hebt in HEEL weinig gevallen iets aan waterproof. Want meestal is het niet waterproof. Een drupje regen of een luchtvochtigheid boven een halve procent en het loopt alsnog uit.  En als het wel waterproof is, krijg je het met geen mogelijkheid van je bakkes af. Kan je poetsen tot je als een slang vervelt, en dat spul heeft zich een halve millimeter verplaatst. De goede waterproof balans in make-up is blijkbaar erg lastig om te vinden.

Neem het allemaal niet al te serieus, make-up blijft m’n grote liefde. Maar na zo veel jaren getrouwd te zijn mag je er wel eens over klagen, toch?