Doet Paris Hilton nou Nikkietutorials na? | Paris Hilton Cosmetics

Wat? Paris Hilton heeft een make-up lijn? Ik kan me herinneren er vaag iets over gehoord te hebben, maar het was me toch weer ontgaan. Tot laatst dit plaatje opdook van de Glow and Gloss colectie tevoorschijn kwam. Want die komt ons. wel. heeeeeeel. bekend. voor …

Het eerst wat in me opkwam is dat Paris Hilton inderdaad een beetje, nouja, een beetje boel inspiratie heeft gehaald uit de samenwerking tussen Nikkietutorials en Ofra cosmetics. In een eerste oogopslag ziet het er gewoon exact hetzelfde uit. Hoe langer je ernaar kijkt, hoe schandaliger het eigenlijk lijkt. Beter goed gejat dan slecht bedacht, zullen bepaalde mensen wel hebben gedacht. Hoewel ik me eigenlijk niet voor kan stellen dat Paris het zelf allemaal bedenkt. Ik stel me bij haar altijd voor dat ze zelfs iemand in dienst heeft om d’r stoeptegels in de voortuin te aaien. Dan zal ontwerp ook wel aan iemand anders worden overgelaten.

Maar wie was er eerst? Ja, Nikkie x Ofra was toch echt eerder. Nikkietutorials zette de release video van haar collab met Ofra in maart 2017 online. In het najaar van 2017 kwam de collectie van Paris ongeveer uit. Ze hebben er dan wel erg veel vaart achter moeten zetten, want het produceren van make-up formules zit een erg lang proces achter. Daardoor dacht ik even, voor een milli-mini-nanoseconde, misschien is het gewoon een HEEL erg gek toeval.

Maar ik hoefde maar heel even voor de Instagram van Paris Hilton Cosmetics te scrollen. En toen kwam ik dit tegen.

https://www.instagram.com/p/BVSqx5bheN7/?hl=nl&taken-by=parishiltoncosmetics

 

Lijkt verdacht veel op Huda Beauty. Ja, Paris en haar marketingmannetjes hebben nét iets te veel inspiratie uit andere succesvolle make-up merken gehaald. Naar mijn mening is daar geen twijfel meer over mogelijk.

Of dit verhaal nog een juridisch staartje krijgt ligt natuurlijk aan Ofra (en Huda Beauty) zelf. Het zou wel een interessant beauty-drama worden, maar misschien zien ze haar niet zo erg als concurrentie en vinden ze het de moeite niet waard. We gaan het in ieder geval meemaken.

Wist jij dat Paris Hilton een make-up lijn heeft?