Hoe beauty guru’s & Instagrammers zo een perfecte huid hebben

 

Op de social media van beauty guru’s en Instagrammers kan je zo ver inzoomen dat je cellen kan tellen, maar een pukkeltje of onzuiverheidje zal je niet tegenkomen. Hoe kan dat? Ik weet niet wat jij denkt, maar ik zou er ook wel zo uit willen zien. Tenminste, we gaan er vanuit dat ze er in het echt ook zo uitzien … de waarheid ligt vaak een beetje in het midden. En soms zien mensen er gewoon écht zo goed uit. Maar voor degenen die zich afvragen waar dat perfecte huidje vandaan komt: this is how it’s done.

Lampje hier, lampje daar, lampje overal
Mensen. Ringlampen. Bezitten magie. Ze belichten je gezicht echt ideaal, waardoor onzuiverheden er eigenlijk zo’n beetje af vallen. Op de foto dan. Make-up ziet er met een ringlamp vaak ook minder cakey uit dan als je het vergelijkt met hoe het er in bepaald licht in het echt uitziet.

Als je meer wil dan alleen een ringlamp kun je ook nog wat softboxen toevoegen. Zowel softboxen als ringlampen zijn vormen van belichting die ontworpen zijn voor professionele fotografie om een portret zo mooi mogelijk uit te laten komen. Logisch dat dat helpt met wat flaws minder zichtbaar in beeld stellen.

 

No Title

No Description

 

Photoshop & Facetune
Met Photoshop en Facetune kan je eigenlijk alles, als je maar genoeg skills hebt. Lang niet iedereen zal zich ziekelijk uitleven in deze bewerkingsprogramma’s, maar een beetje mooiere huid hier en een beetje extra glow daar … Daar houden we van.

Botox
Ja, beauty guru’s en grote influencers hebben meestal wat meer te besteden dan de gemiddelde mens. Hun uiterlijk is natuurlijk belangrijk, omdat dat gewoon het canvas is waar ze hun werk mee doen in principe. Dan is het niet zo gek dat er wel eens een botoxje bij komt kijken.

Natuurlijk zijn er ook talloze andere behandeling tegen acne en andere vormen van een onrustige huid. Ik denk niet dat ze daar vies van zijn, eigenlijk.

Dus, als je wel eens onzeker bent over je huid: niet doen. Op een paar (jaloersmakende) uitzonderingen na is iedereen gewoon een mens. Met huid. En structuur. Op social media moet het vaak allemaal picture perfect zijn, maar we blijven gewoon zoals we zijn.

Vroeg jij je wel eens af waar die perfecte huidjes vandaan komen?