3x waar ik trots op ben

Je mag best wel eens trots op jezelf zijn! Dat is in ieder geval de boodschap die ik af en toe graag bij anderen in de oren knoop. Ik kan een erg kritisch mens voor mezelf zijn, en ik weet dat er waarschijnlijk veel anderen zijn die dat ook hebben. Neem juist daarom eens een momentje om even stil te staan bij wat je bereikt heb en waar je best even als een pauw mee mag rond paraderen.

30 kg afvallen én het eraf houden

Ik heb wel eens eerder over mijn afvaltour geschreven. Het is alweer een redelijk aantal jaren geleden dat ik af ben gevallen – dat ik op m’n zwaarst was is alweer zo’n 10 jaar geleden. Voor het afvallen zelf heb ik niet veel geks of bijzonders gedaan. Gewoon wat minder vreten in m’n gezicht geschoven alsof ik 8 jaar alleen droge bonen op m’n bord had gehad. Wél heb ik dat een aardige tijd volgehouden, want 30 zeulende kilootjes lopen niet zomaar vrolijk de deur uit. Toen ik bijvoorbeeld op de helft was -15 kg kwijt- en nog steeds overgewicht had vond ik dat een erg moeilijk punt. Zo veel moeite en gewicht kwijt en nog steeds voelde ik me een dikkerdje. Gelukkig heb ik door weten te zetten, maar makkelijk is anders. Soms vind ik het nog steeds moeilijk om me in te houden en niet als een debiel te gaan schranzen, maar het lukt me op de een of andere manier toch. Soort van.

Propedeuse in 1 schooljaar gehaald

In 2016 begon ik na een tyfus moeilijke tijd weer aan school. Super lang heb ik gevochten tegen een verlammende, isolerende k*t angststoornis. Het was niet makkelijk, want dat is het eigenlijk nooit. Ik had niet verwacht dat het makkelijk zou zijn, maar ik had óók niet verwacht dat het zo goed zou gaan, weer naar school! Met bloed, zweet en tranen (letterlijk) heb ik m’n propedeuse toch maar mooi binnengesleept. Dat maffe papiertje staat voor mij symbool van het overwinnen van de moeilijkste tijd van m’n leven. Dus, trots!

 

https://www.instagram.com/p/BdOBNiFBwI6/?taken-by=matteshimmer

 

Make-up skills, blog & Instagram

Matte & Shimmer bestaat nu al meer dan 2 jaar en ik blijf trots op m’n baby. Nouja, baby’s, want m’n Instagram is eigenlijk een op zichzelf staand dingetje geworden. En ik heb er ook nog eens de 10K volgers gehaald! M’n blog en Instagram gaan dus goed, ik merk dat ik steeds beter word in het maken van make-up looks en ik heb leuke samenwerkingen. Getalletjes zijn écht niet alles, zeker niet. Het is wel heel erg fijn en mooi om vooruitgang en ontwikkeling te zien. En daar ben ik blij mee.

 

Waar ben jíj trots op?